Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός»: Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος

Κάθε χρόνο στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» διαγιγνώσκονται περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα μελανώματος και καρκίνου του δέρματος.

Το Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» ανακατασκευάστηκε το 2018 με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο που υποδέχεται καθημερινά δεκάδες ασθενείς με δερματοογκολογικές παθήσεις.

Το Κέντρο εξειδικεύεται στη διάγνωση και θεραπεία ασθενών με καρκίνο του δέρματος, μελάνωμα ή προκαρκινικές αλλοιώσεις, συμβάλλει στην παρακολούθηση ατόμων υψηλού κινδύνου και προάγει την εκπαίδευση ασθενών, γιατρών και κοινού ως τους την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Επιπλέον, στο τμήμα διενεργούνται κλινικές μελέτες στις νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους, ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα πάνω στην επιδημιολογία, την παθογένεια και την πρόγνωση του μελανώματος.

Το Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος αποτελεί κέντρο αναφοράς για σπάνιους όγκους, για το σάρκωμα, για τους όγκους κυττάρων του Merkel και για τα δερματικά λεμφώματα.

Υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος:

-Ψηφιακή Χαρτογράφηση Σπίλων

-Συνεστιακή μικροσκόπηση (Confocal Microscopy)

-Διαγνωστικές βιοψίες

– Υπέρηχος λεμφαδένων (σε συνεργασία με το ακτινολογικό τμήμα)

-Μοριακή διάγνωση & Γενετική Συμβουλευτική

-Παρακολούθηση ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου

-Ψυχολογική υποστήριξη ασθενών

-Τρισδιάστατη απεικόνιση με το μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας VECTRA WB360. Μέσα από 92 κάμερες, οι οποίες τραβούν μια στιγμιαία φωτογραφία, το συγκεκριμένο υπερσύγχρονο μηχάνημα αποτελεί το μέλλον της Δερματολογίας και της Δερματολογικής Ογκολογίας, αφού παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθούνται όλες οι βλάβες ενός ασθενούς ταυτόχρονα, όπως και οι μεταβολές τους στον χρόνο.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι στο Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος διενεργείται Ογκολογικό Συμβούλιο, όπου μια ομάδα εξειδικευμένων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (Δερματολόγοι, Χειρουργοί, Παθολογονατόμοι, Ογκολόγοι, Ακτινοθεραπευτές) συνεδριάζουν σε εβδομαδιαία βάση προκειμένου να οριστεί η κατάλληλη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών.

Κάθε χρόνο στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» διαγιγνώσκονται περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα μελανώματος και καρκίνου του δέρματος. Το 90% των μελανωμάτων, αλλά και των υπόλοιπων μορφών καρκίνου του δέρματος, εάν διαγνωστούν έγκαιρα μπορούν να θεραπευτούν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς , είναι αναγκαίο να απευθυνόμαστε τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο στο δερματολόγο για σπιλογράφημα και χαρτογράφηση των σπίλων του σώματος μας. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε αλλαγές στο δέρμα μας όπως, τον εντοπισμό μιας πληγής που δεν επουλώνεται, την εμφάνιση ενός νέου σπίλου ή την αλλαγή στα όρια, το μέγεθος, τη διάμετρο ή στο χρώμα του, επισκεπτόμαστε άμεσα το δερματολόγο.

Νοσοκομείο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ» –  Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος Τηλέφωνο: 210 – 7265000   https://syggros-hospital.gr/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή  10201 για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων. Αποστολή της Γραμμής 10201 είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Ι.Ο.ΑΣ.: Συμβουλές για ασφαλείς εορταστικές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς και ευχάριστες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή με την μοτοσικλέτα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Κρίσεις πανικού: Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων

Εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού έχει πάθει έστω για μια φορά στην ζωή του κάποια κρίση πανικού. Όσο τρομακτική κι αν είναι μια κρίση πανικού, η κατανόηση των συμπτωμάτων βοηθά στην αποτελεσματική διαχείρισή της.