Παιδική χαρά: τι να προσέχουν οι γονείς

Δείτε τι πρέπει να προσέξετε στην παιδική χαρά για να αποφύγετε τα απρόοπτα

Δεν πρέπει να υπάρχει πρόσβαση των παιδιών στο δρόμο, ενώ προσέξτε να υπάρχει η κατάλληλη  κυκλοφοριακή ασφάλεια (πινακίδες, σαμαράκια) γύρω από την παιδική χαρά.

Κοιτάξτε για ακατάλληλα καθίσματα και αλυσίδες χωρίς προστατευτικούς ελαστικούς σωλήνες, ώστε να αποφεύγονται τα κατάγματα των δακτύλων. Στα καθίσματα δεν πρέπει να προεξέχουν βίδες ή κοφτερές μεταλλικές αιχμές.

Κάτω και γύρω από τις κούνιες το έδαφος θα πρέπει να είναι μαλακό, να μην υπάρχει κοντά τσιμέντο ή δέντρα. Η οριοθέτηση της άμμου θα πρέπει να γίνεται από μαλακό ξύλο και όχι από τσιμέντο και η άμμος πρέπει να καθαρίζεται και να ανανεώνεται τακτικά.

Οι αλυσίδες και οι συνδέσεις στις κούνιες δεν πρέπει να είναι σκουριασμένες αλλά σε καλή κατάσταση και να συντηρούνται τακτικά.

Ρίξετε μια ματιά στα σημεία εξάρτησης και κίνησης σε τραμπάλες και καρουσέλ που γυρίζουν πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.

Τα κάγκελα του φράκτη της παιδικής χαράς πρέπει να είναι καλά συντηρημένα χωρίς κεναά.

Οι τραμπάλες πρέπει να έχουν απόσταση κάτω από κάθε πλευρά, για να μη μαγκώνουν τα πόδια των παιδιών, να έχουν καλές χειρολαβές και σωστή ανάρτηση στο κέντρο.

Ελέγξτε τις τσουλήθρες για κοφτερά σημεία ή σημεία στα οποία μπορεί να σκαλώσει το πόδι, ενώ δείτε αν υπάρχει μαλακό χώμα ή άμμος στο σημείο προσγείωσης.

Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν σε παιδικές χαρές οι οποίες:

* Δεν συντηρούνται καλά.

* Το έδαφος είναι σκληρό ή με πέτρες.

* Οι τσουλήθρες έχουν απότομη κλίση.

*Τα παιχνίδια έχουν ίχνη σκουριάς ή φθοράς

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή  10201 για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων. Αποστολή της Γραμμής 10201 είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Ι.Ο.ΑΣ.: Συμβουλές για ασφαλείς εορταστικές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς και ευχάριστες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή με την μοτοσικλέτα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Κρίσεις πανικού: Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων

Εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού έχει πάθει έστω για μια φορά στην ζωή του κάποια κρίση πανικού. Όσο τρομακτική κι αν είναι μια κρίση πανικού, η κατανόηση των συμπτωμάτων βοηθά στην αποτελεσματική διαχείρισή της.