«Επιδέρμια»: Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τη Λεύκη

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών «Επιδέρμια» διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση, ανοιχτή στο κοινό, την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 18:00 με θέμα «Τα πάντα για τη Λεύκη».

Η Λεύκη αποτελεί μια δερματική ασθένεια μη μεταδοτική, που προκαλείται από τη διαταραχή του χρώματος του δέρματος που οφείλεται σε καταστροφή των μελανοκυττάρων (κύτταρα που παράγουν τη μελανίνη) με συνέπεια την εμφάνιση λευκών κηλίδων σε διάφορα σημεία του σώματος. Το 50% των ασθενών με Λεύκη εμφανίζουν τη νόσο πριν την ηλικία των 20 ετών.

Η Λεύκη αν και δεν είναι απειλητική για τη ζωή των ασθενών και δεν επιφέρει σημαντικές συνέπειες για την υγεία, ωστόσο, μπορεί να έχει σοβαρές συναισθηματικές και ψυχολογικές συνέπειες.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η κ. Ηλέκτρα Νικολαΐδου, Καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας, Α’ Κλινική Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο “Ανδρέας Συγγρός”.

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί διαδικτυακά στη σελίδα του Επιδέρμια στο Facebook www.facebook.com/www.epidermia.gr και μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι δωρεάν.

Το κοινό θα μπορεί να παραθέσει τα ερωτήματά του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Οι ερωτήσεις θα απαντηθούν σε πραγματικό χρόνο, κατά τη διεξαγωγή του webinar.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Διεθνούς Ένωσης Συλλόγων Ασθενών με Δερματικά Νοσήματα, Global Skin και της εταιρίας Genesis Pharma.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή  10201 για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων. Αποστολή της Γραμμής 10201 είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Ι.Ο.ΑΣ.: Συμβουλές για ασφαλείς εορταστικές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς και ευχάριστες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή με την μοτοσικλέτα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Κρίσεις πανικού: Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων

Εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού έχει πάθει έστω για μια φορά στην ζωή του κάποια κρίση πανικού. Όσο τρομακτική κι αν είναι μια κρίση πανικού, η κατανόηση των συμπτωμάτων βοηθά στην αποτελεσματική διαχείρισή της.