«Νέα Δεδομένα στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες»: Webinar από την Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας

Η Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακή επιμόρφωση μέσω Zoom με θέμα «Νέα Δεδομένα στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες», το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 18.00 – 19.30 μμ.

Ο όρος «μαθησιακές δυσκολίες» αποτελεί μια «γενική κατηγορία» στην οποία εντάσσονται παιδιά που δυσκολεύονται και φαίνεται να μην διαθέτουν τις απαραίτητες εκείνες ικανότητες με τις οποίες να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται επαρκώς στις σχολικές απαιτήσεις.

Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες είναι ένας γενικός όρος, ο οποίος αναφέρεται σε μια ετερογενή ομάδα διαταραχών, που εκδηλώνονται μέσω σημαντικών δυσκολιών στην απόκτηση και χρήση του προσληπτικού και εκφραστικού λόγου, της ανάγνωσης, της γραφής, της λογικής σκέψης ή των μαθηματικών ικανοτήτων. Οι διαταραχές αυτές είναι εγγενείς, θεωρούνται ότι οφείλονται σε δυσλειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος και μπορούν να εμφανιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής.

Στη διαδικτυακή συνάντηση που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας θα μιλήσουν:

– Δρ Ελένη Λιβανίου, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας – «Νέα Δεδομένα στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες».

– Δρ Παναγιώτα Γιαννέλη, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας – «Δυσαναγνωσία – Δυσορθογραφία: Στρατηγικές Διαφοροποιημένης Παρέμβασης».

– Δρ. Γιάννης Καραγιαννάκης, Ερευνητής ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Υπεύθυνος MathPro Education – «Δυσαριθμησία: διαφοροποιημένη παρέμβαση δια της έγκυρης αξιολόγησης».

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.dyslexia.gr/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Στις 13 Μαΐου ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

Στις 13 Μαΐου 2024 θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα πρώτα sms για το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, το οποίο αφορά 2,5 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 21-65 ετών.

«Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους»: Ημερίδα από την ΕΠΙΟΝΗ

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών - ΕΠΙΟΝΗ, σε συνεργασία με τις ενώσεις ασθενών «Η Καρδιά του Παιδιού», «Σκυτάλη» και «Ένωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών Π.Ν. – Λ.Σ. και Φίλων» θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους».

Θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη 

Για 33η συνεχή χρονιά, η έμπειρη ομάδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. θα πραγματοποιήσει το εκπαιδευτικό θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη.