«Οι Ζωές των Αναπήρων Μετράνε»: 2ο Διεθνές Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη

Στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου θα βρεθούν οι διακρίσεις και οι προκαταλήψεις απέναντι σε άτομα με αναπηρία 

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο του Sheffield και το iHuman, διοργανώνει το 2ο Διεθνές Συνέδριο «Οι Ζωές των Αναπήρων Μετράνε: εξετάζοντας κριτικά τον μισαναπηρισμό και την εξιδανικευμένη κανονικότητα».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19-21 Απριλίου 2024, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο του Shefield και του εργαστηρίου iHUMAN, του Sydney, και του ΕΚΠΑ, ανάπηροι ακτιβιστές και υποψήφιοι διδάκτορες. Διεξάγεται στα ελληνικά και στα αγγλικά με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Το συνέδριο είναι προσβάσιμο για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και αναγνώστες του Braille.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «στο Συνέδριο θα αναδειχθούν θέματα θεωρητικοποίησης της αναπηρίας στη βάση υλιστικών και μεταδομιστικών προσεγγίσεων – αποστασιοποιημένα από τις βιολογικές, ιατρικές, κανονιστικές θεωρίες της εξιδανικευμένης κανονικότητας – και θα συζητηθούν εκπαιδευτικές και κοινωνικές πολιτικές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται διαδικτυακά. Περισσότερες πληροφορίες στην Ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://disabilitystudies.web.auth.gr/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Γνώρισε τον άνθρωπο που της χάρισε τη ζωή ως δότης μυελού των οστών

Η συγκινητική στιγμή που η Δέσποινα Βουχούρη συναντά για πρώτη φορά το "νούμερο 198", τον άνθρωπο που της χάρισε ζωή μέσω του καταλόγου δότη μυελού των οστών.

Ιλαρά: Μαζικοί εμβολιασμοί σε καταυλισμούς Ρομά από τον ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της επιδημικής έξαρσης κρουσμάτων ιλαράς προχωρά σε δράσεις ενημέρωσης του πληθυσμού και μαζικούς εμβολιασμούς στις κοινότητες των Ρομά.

Π.Ο.Ν.: Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών για ζητήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης και επιβίωσης νεφροπαθών και θαλασσαιμικών

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη για ζητήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης και επιβίωσης νεφροπαθών και θαλασσαιμικών ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών.