Μνημόνιο Συνεργασίας Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης και ΕΛΛΟΚ

Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και κύριο άξονα την ανάδειξη του ρόλου της Πυρηνικής Ιατρικής, ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Σχεδιάζοντας το αύριο στη διαχείριση του ογκολογικού Ασθενή & Forum Ασθενών», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης (ΕΕΠΙ & ΜΑ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού αλλά και των επαγγελματιών υγείας για τις δυνατότητες της Πυρηνικής Ιατρικής. Στο πλαίσιο της ημερίδας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον αυξανόμενο ρόλο της Πυρηνικής Ιατρικής τόσο στη διάγνωση, όσο και στη θεραπεία του Ογκολογικού Ασθενή.

Mέσα από ομιλίες και συζητήσεις αναφορικά με την διαχείριση του ογκολογικού ασθενή, τόσο από καταξιωμένους ειδικούς, όσο και από μέλη συλλόγων ογκολογικών ασθενών, αναδείχθηκε ο ρόλος της ειδικότητας της Πυρηνικής Ιατρικής, η προσφορά του PET scan στη διάγνωση, παρουσιάστηκαν οι νέες ραδιοϊσοτοπικές θεραπείες, ενώ δόθηκε έμφαση στις ψυχολογικές συνέπειες των ογκολογικών παθήσεων. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης, Πυρηνικός Ιατρός, κ. Ιωάννης Κούτσικος, «ο σημαντικότερος ρόλος του λειτουργήματός μας είναι να ακούμε τον ασθενή και να βρισκόμαστε πάντα δίπλα του».

Η ημερίδα επισφραγίστηκε με την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας των δύο φορέων, δηλαδή της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Όπως καταγράφεται στο μνημόνιο ουσιαστικά διευρύνεται η από μακρόν υπάρχουσα συνεργασία, με στόχο την πρόσβαση όλων των ασθενών με καρκίνο, σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης σε προσυμπτωματικό έλεγχο, διάγνωση και την θεραπεία και φροντίδα που η Πυρηνική Ιατρική μπορεί να προσφέρει, καθώς και την ενδεικνυόμενη ψυχοκοινωνική φροντίδα και αποκατάσταση.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Σποραδικός και κληρονομούμενος καρκίνος του νεφρού: Webinar από την VHL Family Alliance Greece

Η Οικογενειακή Συμμαχία κατά της νόσου V.H.L Ελλάδος διοργάνωσε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τον σποραδικό και κληρονομούμενο καρκίνο του νεφρού (Von–Hippel Lindau) με επίκεντρο τον ασθενή.

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας: Ευεργετικά τα οφέλη της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ογκολογία

Η χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης στην ανακούφιση από τον πόνο και στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων και ανεπιθύμητων ενεργειών σοβαρών παθήσεων αυξάνει συνεχώς, με τα αποτελέσματα των νέων ερευνών να είναι αρκετά ελπιδοφόρα.

Έρευνα: Οι ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες κινδυνεύουν από τη θερμική καταπόνηση στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις

Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη θερμότητα κατανέμονται άνισα στον πληθυσμό, με τις ευάλωτες ομάδες να είναι σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.