Ανοιχτή Ομάδα Διπολικών Ασθενών και Συγγενών: «Τα πρώιμα σημάδια στη Διπολική Διαταραχή»

Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 07/07/2023 και ώρα 19:00-21:00 θα διεξαχθεί η Ανοιχτή Ομάδα Διπολικών Ασθενών και Συγγενών, με κεντρικό θέμα «Τα πρώιμα σημάδια και συμπτώματα στη Διπολική Διαταραχή».

Η διπολική διαταραχή χαρακτηρίζεται από αλλαγές στη διάθεση και την ενέργεια του ατόμου. Οι αλλαγές αυτές χαρακτηρίζονται τόσο από επεισόδια υψηλής διάθεσης- ευφορίας, όσο και από επεισόδια χαμηλής διάθεσης -κατάθλιψης.

Τα πρώιμα σημάδια και συμπτώματα στη διπολική διαταραχή προηγούνται συνήθως αλλαγών στη διάθεση και μπορούν να προειδοποιήσουν για επερχόμενη υποτροπή . Η αναγνώριση των συμπτωμάτων και σημαδιών υποτροπής στη διπολική διαταραχή μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη. Είναι σημαντικό το άτομο να μπορεί να αντιληφθεί τις αλλαγές στη διάθεσή του, ώστε να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις των επεισοδίων στην καθημερινή του λειτουργία, στις σχέσεις και στις υποχρεώσεις του.

Ενδεικτικά, θα συζητηθούν ερωτήματα όπως:

-Ποια είναι τα κύρια πρώιμα σημάδια και συμπτώματα υποτροπής;

-Πώς γίνεται αντιληπτή η αλλαγή στη διάθεση και τη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των πρώιμων σημαδιών και συμπτωμάτων υποτροπής;

-Ποια η συχνότητα και διάρκεια των υποτροπών;

-Ποιες είναι οι στρατηγικές αντιμετώπισης και πρόληψης επεισοδίων υποτροπής;

Στην Ανοιχτή Ομάδα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε, ασθενής ή συγγενής και χωρίς κάποια δέσμευση συμμετοχής για επόμενες συναντήσεις.

Σκοπός της ομάδας είναι η αυτοβοήθεια και η αλληλοκατανόηση πάνω σε ζητήματα, που αφορούν τη Διπολική διαταραχή μέσα από το μοίρασμα προσωπικών εμπειριών, σκέψεων και συναισθημάτων με άλλα μέλη της ομάδας, τα οποία έχουν βιώσει παρόμοιες καταστάσεις.

Η ομάδα συντονίζεται από τους ειδικευόμενους Ψυχολόγους του BipolarLab.Edu.gr. στο πλαίσιο της ειδίκευσής τους στις Διαταραχές της Διάθεσης στο εκπαιδευτικό κέντρο του BipolarLab.Edu.gr.

Για να συμμετέχετε στην Ανοιχτή ομάδα ακολουθείστε τον σύνδεσμο του zoom: https://us02web.zoom.us/j/86406345066

Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ)  

Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ)  είναι η πρώτη οργάνωση για Διπολικούς ασθενείς (Μανιοκατάθλιψη) στην Ελλάδα. Βασικός στόχος της ΕΔΟ είναι η ενδυνάμωση του διπολικού ασθενή και η προαγωγή της διπολικής υγείας, μέσα από προγράμματα στήριξης, ενημέρωσης και προάσπισης.

Το όραμα της ΕΔΟ βασίζεται στις θεμελιώδης αξίες της ενσυναίσθησης, της εμπιστευτικότητας, της αμοιβαιότητας, του σεβασμού και της ενδυνάμωσης όλων των ανθρώπων με την εμπειρία διπολικής διαταραχής.

Για ενημέρωση και συμμετοχή και σε άλλες υποστηρικτικές παρεμβάσεις της ΕΔΟ: https://www.edo.org.gr/ & https://www.edomazi.gr/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πως να αποφύγουμε τα παιδικά ατυχήματα το Πάσχα

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» μας δίνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγουμε τα παιδικά ατυχήματα το Πάσχα.

ΕΦΕΤ: Τι να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Σύμφωνα με τις συστάσεις του ΕΦΕΤ, κατά την περίοδο του Πάσχα οι καταναλωτές είναι σημαντικό να δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των τροφίμων ώστε να ελαχιστοποιείται η επικινδυνότητα των τροφιμογενών νοσημάτων και η σπατάλη των τροφίμων.

Κέντρο Παιδιού και Εφήβου: 6 podcast για ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου δημιούργησε έξι ηχητικά αρχεία τύπου podcast, με στόχο  την καλλιέργεια δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων.