Κεφαλαλγία: Δωρεάν Πρόγραμμα “Ο Νευρολόγος Δίπλα Σου”

Ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, σε συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες νευρολόγους, δημιούργησε ένα νέο πρόγραμμα που έχει την ονομασία «Ο Νευρολόγος Δίπλα Σου». Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις διάφορες μορφές των κεφαλαλγιών, τα χαρακτηριστικά τους αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Η κεφαλαλγία, ο γνωστός σε όλους μας πονοκέφαλος, αποτελεί μια από τις συχνότερες νευρολογικές παθήσεις και ένα από τα συχνότερα σύνδρομα χρόνιου πόνου, που απασχολεί μεγάλο αριθμό ανθρώπων όλων των ηλικιών και κυρίως τους νεαρούς ενήλικες.

Στο πρόγραμμα “Ο Νευρολόγος Δίπλα Σου” δημιουργήθηκε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα (microsite), φιλική στο χρήστη, για την οποία δεν χρειάζεται προεγγραφή και συνδρομή αλλά προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

Μέσα στη πλατφόρμα αυτή μπορεί κάποιος να περιηγηθεί και να δει τις συνηθέστερες ερωτήσεις για τις κεφαλαλγίες. Με ένα απλό κλικ, ο επισκέπτης θα βρει προτυπωμένες τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις στις οποίες απαντούν νευρολόγοι – επιστημονικοί συνεργάτες του Συλλόγου σε ολιγόλεπτα βίντεο.

Το πρόγραμμα δίνει σαφείς, ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες επιστημονικά απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που αφορούν τις πιο συχνές μορφές κεφαλαλγίας, δηλαδή την ημικρανία, την κεφαλαλγία τάσεως, την αθροιστική κεφαλαλγία αλλά και τις σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές.

Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση η οποία υλοποιείται στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας που κάνει ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος  για υπεύθυνη και επιστημονικά έγκυρη ενημέρωση των ασθενών και του ευρέως κοινού.

Για να μπείτε στην πλατφόρμα “Ο Νευρολόγος  Δίπλα σου” πατήστε το link: https://www.kefalalgies.gr/…/2-unc…/132-nevrologos1.html

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή  10201 για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων. Αποστολή της Γραμμής 10201 είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Ι.Ο.ΑΣ.: Συμβουλές για ασφαλείς εορταστικές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς και ευχάριστες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή με την μοτοσικλέτα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Κρίσεις πανικού: Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων

Εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού έχει πάθει έστω για μια φορά στην ζωή του κάποια κρίση πανικού. Όσο τρομακτική κι αν είναι μια κρίση πανικού, η κατανόηση των συμπτωμάτων βοηθά στην αποτελεσματική διαχείρισή της.