Αισθητικές Επεμβάσεις: 10 πολύτιμες συμβουλές από ειδικούς

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), αύξηση που αγγίζει το 18% παρουσιάζει η ζήτηση αισθητικών παρεμβάσεων σε νέους κάτω των 30 ετών. Η βοτουλινική τοξίνη (Botox)  παραμένει η πιο συχνή μη επεμβατική αισθητική πράξη για άνδρες και γυναίκες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Οι επιστήμονες, αποδίδουν την ολοένα και μεγαλύτερη αυτή ζήτηση, στις νέες συνήθειες, όπως η ανάγκη για ωραίες selfie στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η καθιέρωση των βιντεοκλήσεων στις επικοινωνίες και τα νέα αισθητικά πρότυπα μέσω Instagram.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, μας δίνει 10 συμβουλές που αποτελούν έναν πολύτιμο οδηγό για τους ενδιαφερόμενους πριν υποβληθούν σε αισθητικές ιατρικές πράξεις. Σύμφωνα με αυτόν:

1.Απευθυνόμαστε στους Ειδικούς. Με νόμο του 2019 αυτοί είναι: Δερματολόγοι – Πλαστικοί Χειρουργοί και οι οφθαλμίατροι-ΩΡΛ και οι γναθοχειρουργοί για τα όργανα του αντικειμένου της ειδικότητας τους.

2.Οι πράξεις, αυτές, πρέπει να τελούνται μόνο σε σωστά οργανωμένους και αδειοδοτημένους ιατρικούς χώρους.

3.Απαραίτητη, πριν από την εφαρμογή, είναι η κλινική εκτίμηση και η ρεαλιστική ενημέρωση από τον θεράποντα, για τις πραγματικές δυνατότητες των ιατρικών αισθητικών πράξεων, που πρόκειται να εφαρμοσθούν.

4.Αποφεύγουμε τα υπερβολικά, αφύσικα αποτελέσματα.

5.Δεν επιλέγουμε τον θεράποντα ιατρό, με μοναδικό κριτήριο την τιμή. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις εκπτωτικές προσφορές.

6.Εμπιστευόμαστε τον γιατρό που λέει «όχι» και θέτει ο ίδιος τα θεραπευτικά όρια.

7.Ζητάμε το bar code του ενέσιμου υλικού που εφαρμόσθηκε και τις πιστοποιήσεις του ιατρικού μηχανήματος που χρησιμοποιήθηκε.

8.Φροντίζουμε να λαμβάνουμε λεπτομερείς οδηγίες που οφείλουμε να εφαρμόζουμε μετά την πράξη και ενημερώνουμε άμεσα τον θεράποντα για οποιαδήποτε τυχόν παρενέργεια.

9.Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι δεν αντιγράφουμε τα αισθητικά πρότυπα που προβάλλονται από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά παρεμβαίνουμε, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα μορφολογικά και ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά του υποψηφίου.

10.Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις νεαρές ηλικίες, οι οποίες είναι περισσότερο ευάλωτες στη διαφήμιση και στην υιοθέτηση αφύσικων αισθητικών προτύπων.

Γιατί είναι αναγκαίο να αποφεύγουμε τις «μεγάλες εκπτώσεις» και «ευκαιρίες»

Όπως τόνισαν οι ειδικοί επιστήμονες που συμμετείχαν στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματοχειρουργικής, Laser & Αισθητικής Δερματολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα,οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μην ακούνε τις «σειρήνες» για «μεγάλες εκπτώσεις», «ευκαιρίες» και «προσφορές» και να αποφασίζουν με γνώμονα τα επιστημονικά εχέγγυα που τους παρέχονται σε κάθε περίπτωση.

Έτσι, όσοι υποβάλλονται σε τέτοιες ιατρικές πράξεις ή σκέφτονται να υποβληθούν, θα πρέπει να απευθύνονται αυστηρά στους ειδικούς ιατρούς, δεδομένου μάλιστα ότι μπορεί ενίοτε να προκαλέσουν παρενέργειες. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ανάμεσα στις παρενέργειες αυτές μπορεί να είναι απλά αιματώματα και πτώσεις φρυδιών και βλεφάρων έως και κάποιες πολύ πιο σοβαρές που μπορεί να επιφέρουν ανήκεστο βλάβη, όπως νέκρωση του δέρματος και τύφλωση. Οι ειδικοί γιατροί είναι οι δερματολόγοι, οι πλαστικοί χειρουργοί, οι οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, οι γναθοχειρουργοί, για τα όργανα του αντικειμένου της ειδικότητάς τους.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Η υπέρταση ευθύνεται για 7 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους παγκοσμίως

Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί σημαντικό και ολοένα αυξανόμενο δημοσιονομικό πρόβλημα υγείας. Η επίπτωση της αυξάνεται λόγω της αύξησης του μέσου όρου ζωής αλλά και του σύγχρονου τρόπου διαβίωσης (κάπνισμα, παχυσαρκία, καθιστική ζωή, ανθυγιεινή διατροφή κλπ).

Σε ποια ηλικία είναι αναγκαία η κολονοσκόπηση;

Για τους περισσότερους, η ηλικία προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου ξεκινά στα 45 έτη. Η τρέχουσα σύσταση είναι κυρίως για άτομα μέσου κινδύνου, δηλαδή εκείνα που δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου ή συμπτώματα.

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Κατανοώντας την επίδραση της αφρικανικής σκόνης στην υγεία

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία συνιστά στα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.