Θα πάθω κήλη αν σηκώνω συχνά βάρη;

Η βουβωνοκήλη αποτελεί την πιο συχνή μορφή κήλης. Γίνεται αντιληπτή ως μια διόγκωση λίγο πάνω από τα γεννητικά όργανα, στα πλάγια του εφήβαιου.

Η αλήθεια είναι  ότι, εάν κάποιος σηκώνει συχνά βάρη, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να παρουσιάσει κήλη, αφού είναι πιθανό να αποδυναμωθεί σε κάποιο σημείο το κοιλιακό τοίχωμα. Εκτός από το σήκωμα βάρους που σχετίζεται με την πρόκληση βουβωνοκήλης, φαίνεται ότι και η παρατεταμένη ορθοστασία συγκαταλέγεται στους παράγοντες που προδιαθέτουν στην εμφάνισή της. Κυρίως, όμως, αυτό συμβαίνει όταν τα παραπάνω σχετίζονται με επαγγελματικές δραστηριότητες.

Τα βάρη όμως δεν αποτελούν τον μοναδικό παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει κήλη. Η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία, η δυσκοιλιότητα, ο έντονος βήχας και η λήψη φαρμάκων -όπως τα κορτικοειδή- μπορούν να εξασθενήσουν κάποιο σημείο του κοιλιακού τοιχώματος. Γενικότερα, κάθε αιτία που μπορεί να επιβαρύνει την πίεση στο εσωτερικό της κοιλιάς μπορεί να προκαλέσει κήλη.

Τα συμπτώματα της κήλης περιλαμβάνουν:

  • Ένα εξόγκωμα στην περιοχή της κήλης, το οποίο γίνεται πιο εμφανές όταν είστε όρθιοι, ειδικά εάν βήχετε ή καταπονείστε
  • Αίσθημα καύσου ή πόνου στο εξόγκωμα
  • Πόνος ή δυσφορία στη βουβωνική χώρα, ειδικά όταν σκύβετε, βήχετε ή σηκώνεστε

Αίσθηση βαριάς ή έλξης στην περιοχή

  • Αδυναμία ή πίεση στην περιοχή
  • Περιστασιακά, πόνος και πρήξιμο γύρω από τους όρχεις όταν το προεξέχον έντερο κατεβαίνει στο όσχεο

.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

ECDC: Προστατέψετε την υγεία σας το καλοκαίρι από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) που αυξάνονται ανησυχητικά, ειδικά μεταξύ των νέων κατά την θερινή περίοδο.

Κάπνισμα: 2 βίντεο για τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Με το μήνυμα «Η νέα γενιά έρχεται, το κάπνισμα φεύγει», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία καλεί σε συλλογική προσπάθεια για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από το κάπνισμα.

«Echoes – Αντίλαλοι»: Έκθεση φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διοργανώνει τη 2η Έκθεση Φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου με τίτλο: «Echoes – Αντίλαλοι».