Θα πάθω κήλη αν σηκώνω συχνά βάρη;

Η βουβωνοκήλη αποτελεί την πιο συχνή μορφή κήλης. Γίνεται αντιληπτή ως μια διόγκωση λίγο πάνω από τα γεννητικά όργανα, στα πλάγια του εφήβαιου.

Η αλήθεια είναι  ότι, εάν κάποιος σηκώνει συχνά βάρη, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να παρουσιάσει κήλη, αφού είναι πιθανό να αποδυναμωθεί σε κάποιο σημείο το κοιλιακό τοίχωμα. Εκτός από το σήκωμα βάρους που σχετίζεται με την πρόκληση βουβωνοκήλης, φαίνεται ότι και η παρατεταμένη ορθοστασία συγκαταλέγεται στους παράγοντες που προδιαθέτουν στην εμφάνισή της. Κυρίως, όμως, αυτό συμβαίνει όταν τα παραπάνω σχετίζονται με επαγγελματικές δραστηριότητες.

Τα βάρη όμως δεν αποτελούν τον μοναδικό παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει κήλη. Η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία, η δυσκοιλιότητα, ο έντονος βήχας και η λήψη φαρμάκων -όπως τα κορτικοειδή- μπορούν να εξασθενήσουν κάποιο σημείο του κοιλιακού τοιχώματος. Γενικότερα, κάθε αιτία που μπορεί να επιβαρύνει την πίεση στο εσωτερικό της κοιλιάς μπορεί να προκαλέσει κήλη.

Τα συμπτώματα της κήλης περιλαμβάνουν:

  • Ένα εξόγκωμα στην περιοχή της κήλης, το οποίο γίνεται πιο εμφανές όταν είστε όρθιοι, ειδικά εάν βήχετε ή καταπονείστε
  • Αίσθημα καύσου ή πόνου στο εξόγκωμα
  • Πόνος ή δυσφορία στη βουβωνική χώρα, ειδικά όταν σκύβετε, βήχετε ή σηκώνεστε

Αίσθηση βαριάς ή έλξης στην περιοχή

  • Αδυναμία ή πίεση στην περιοχή
  • Περιστασιακά, πόνος και πρήξιμο γύρω από τους όρχεις όταν το προεξέχον έντερο κατεβαίνει στο όσχεο

.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Το κρυμμένο μήνυμα των ενοχών»: Ψυχοεκπαιδευτική συνάντηση από την ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και ώρα 18.00-20.00μμ ξεκινούν οι δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικές συναντήσεις γονέων σε συνεργασία με το Karkinaki και τα Μαθήματα Ζωής. Θέμα της πρώτης συνάντησης είναι «Το κρυμμένο μήνυμα των ενοχών».

Παιδιά και ζώα: Συμβουλές για την πρόληψη ατυχημάτων

Σύμφωνα με τις συστάσεις του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», οι γονείς είναι αναγκαίο να ενημερώνονται κατάλληλα και να ακολουθούν βασικούς κανόνες ώστε η σχέση κατοικίδιου-παιδιού να είναι ασφαλής.

Εργαστήριο Θεραπευτικής Φωτογραφίας από το «EYES OF LIGHT»

Στον 2ο κύκλο του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH, υποδεχόμαστε με χαρά μια νέα συνεργασία με το Eyes Of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία.