Κόψατε τον καφέ; Δείτε τι θα γίνει με το βάρος σας

Αποφασίσατε να «κόψετε» τον καφέ; Δείτε τις μεταβολές που ενδεχομένως θα διαπιστώσετε στη ζυγαριά σας. Θετικές ή αρνητικές; Εξαρτάται…

Στην Ελλάδα, η κατανάλωση καφέ, δεν είναι μόνο μία καθημερινή συνήθεια. Είναι μία ιεροτελεστία. Ωστόσο, η πρόσληψη κφεΐνης μπορεί να έχει τόσο θετική όσο και αρνητική επίδραση στο βάρος. Το ίδιο και η διακοπή της.

Μπορεί να μειώσει το βάρος…

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μέσος όρος των ανθρώπων δεν συνειδητοποιεί πόσες θερμίδες προσλαμβάνει μέσω της κατανάλωσης καφεϊνούχων ροφημάτων. Σχεδόν όλοι γνωρίζουν ότι τα αναψυκτικά είναι «φορτωμένα» με ζάχαρη αλλά και ο καφές δεν πάει… πίσω. Ακόμη και η προσθήκη λίγης κρέμας ή ζάχαρης σε μια κούπα καφέ θα μπορούσε εύκολα να σας προσθέσει 200 και πλέον θερμίδες, ανά μερίδα. Κατά συνέπεια η απώλεια βάρους εξαρτάται από το πώς πίνετε τον καφέ σας. Αν συνηθίζετε να βάζετε πολλή ζάχαρη ή σαντιγί, για παράδειγμα, η διακοπή της καθημερινής αυτής συνήθειας, μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

… ή να το αυξήσει

Η καφεΐνη αποτελεί ένα πολύ ισχυρό κατασταλτικό της όρεξης, προσωρινά. Αν «κόψετε» τον καφέ θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να αισθάνεστε πεινασμένοι. Επιπλέον, σύμφωνα με την Mayo Clinic, η καφεΐνη μπορεί αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό σας. Παρόλο που η αναμενόμενη επίδραση είναι μικρή, αν πίνετε τον καφέ σας σκέτο, είναι πιθανό να καίτε περισσότερες θερμίδες από ό, τι ο ίδιος ο καφές περιέχει, που σημαίνει ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Στην ίδια περίπτωση, αν διακόψετε τη συνήθειά σας, το βάρος μπορεί να αυξηθεί.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Οι τροφές που δυναμώνουν το μυαλό

Προσθέτοντας ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής μπορείτε να βοηθήσετε το μυαλό σας να «αντισταθεί» στην ηλικία σας, σύμφωνα με μελέτη.

7 αντιφλεγμονώδεις τροφές που βοηθούν στην ψωρίαση

Παρόλο που δεν υπάρχει συγκεκριμένη «διατροφή για την ψωρίαση», ορισμένα τρόφιμα μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή που προκαλεί τις εξάρσεις.

Καφεΐνη: Σύμμαχος ή εχθρός της κακής διάθεσης;

Μας «ανεβάζει» τελικά ή μας «ρίχνει»; Η απάντηση είναι σημαντική μιας και οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα φλιτζάνι καφέ.