7 φρούτα του χειμώνα που χαρίζουν υγεία

Δείτε ποια είναι τα πιο θρεπτικά χειμωνιάτικα φρούτα, αλλά και γιατί τα επιλέξαμε

Αχλάδια για την άφθονη περιεκτικότητά τους σε ίνες

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), ένα αχλάδι παρέχει 5,58 γραμμάρια (g) φυτικών ινών, γεγονός που το καθιστά μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών. Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές για το ανοσοποιητικό σύστημα επειδή ενθαρρύνουν τα καλά βακτήρια να ανθίσουν. Όσο περισσότερες φυτικές ίνες προσλαμβάνετε, τόσο αυξάνεται ο πληθυσμός των κυττάρων του ανοσοποιητικού. Επιπλέον, οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, συμπεριλαμβανομένων των αχλαδιών, μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη ενός φυσιολογικού βάρους καθώς οι φυτικές ίνες προάγουν τον κορεσμό, ο οποίος μπορεί να αποτρέψει την υπερκατανάλωση τροφής.

Ο ανανάς γιατί προλαμβάνει τις παθήσεις

Ο ανανάς, όπως και τα εσπεριδοειδή, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, με 78,9 χιλιοστόγραμμα (mg) σε 1 φλιτζάνι, σύμφωνα με το  USDA. Το τροπικό φρούτο έχει και άλλα προνόμια για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αντιφλεγμονώδους και αντιοξειδωτικής δράσης του ιδιότητες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των ασθενειών και ωφελούν το νευρικό και το πεπτικό σύστημα, σύμφωνα με μια  πρόσφατη ανασκόπηση μελετών.

Cranberries για τη δύναμή τους να προστατεύουν την καρδιά

Το δημοφιλές φρούτο των εορτών δεν είναι απλώς εορταστικό. είναι και θρεπτικό. Μια  προηγούμενη ανασκόπηση βρήκε ότι τα κράνμπερι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης καθώς και να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου. Και αποτελούν μια καλή πηγή βιταμίνης C, με 14 mg σε 1 φλιτζάνι ολόκληρα, ωμά cranberries, σύμφωνα με το  USDA. Την επόμενη φορά, λοιπόν, προσθέστε cranberries στις σαλάτες σας.

Πορτοκάλια για την υψηλή τους δόση βιταμίνης C

Σύμφωνα με το  USDA , ένα πορτοκάλι περιέχει σχεδόν 82 mg βιταμίνης C, γεγονός που το καθιστά μια εξαιρετική πηγή της βιταμίνης. Αλλά αποφύγετε να στύβετε τα πορτοκάλια ή να αγοράζετε χυμό. Προτιμάτε την κατανάλωση ολόκληρου του φρούτου, καθώς ο χυμός γενικά περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και αφαιρεί ορισμένα βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως οι φυτικές ίνες. Ένα πορτοκάλι είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, με 3,7 g, οπότε δεν θα θέλετε να τις χάσετε.

Γκρέιπφρουτ για την καταπολέμηση του καρκίνου

Το γκρέιπφρουτ είναι μια άλλη εξαιρετική πηγή βιταμίνης C – το μισό από ένα ωμό γκρέιπφρουτ περιέχει 43,7 mg, σύμφωνα με το  USDA . Το γκρέιπφρουτ περιέχει, επίσης, λυκοπένιο, το οποίο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να παίζει ρόλο στη μείωση του κινδύνου ορισμένων τύπων καρκίνου , κυρίως του προστάτη , σύμφωνα με  παλαιότερη μελέτη.

Ρόδια για τη βιταμίνη Κ που ενισχύει τα οστά

Ένα φλιτζάνι από αυτό το εορταστικό κόκκινο φρούτο αποτελεί μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών (7 g) και είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C (17,8 mg), σύμφωνα με το  USDA . Επιπλέον, το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, με 28,7 mcg το φλιτζάνι. Η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην πήξη του αίματος και δυναμώνει τα οστά στο σώμα, σύμφωνα με το  NIH . Είναι επίσης πολύτιμο για τις αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα καλά βακτήρια του εντέρου και να βελτιώσουν την υγεία του δέρματος.

Ακτινίδιο για μια εκπληκτική πηγή βιταμίνης C

Σύμφωνα με το  USDA , ένα ακτινίδιο περιέχει 56 mg βιταμίνης C, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική πηγή της εν λόγω βιταμίνης. Μπορείτε  να απολαύσετε ένα ακτινίδιο με πρωινό. «Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με βιταμίνη C και να αρχίσετε να τροφοδοτείτε το ανοσοποιητικό σας με θρεπτικά συστατικά από την αρχή της ημέρας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Προσβάσιμα τα καταστήματα του Πειραιά στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (Ε.Σ.Π.)  ανακοινώνει μια σημαντική κοινωνική δράση, που διευκολύνει την υποδοχή ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού στα καταστήματά του.

Κινητή Μονάδα Μαθησιακών Δυσκολιών και ΔΕΠΥ από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει από το 2020 μια Κινητή Μονάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Στήριξη και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ» σε παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό.

«Δικαίωμά μου»: Έγκυρη πληροφόρηση για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο από το Κ.Ε.Φ.Ι.

Η δράση "Δικαίωμά μου" δημιουργήθηκε από το «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών για να προσφέρει σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά τους.