Αν υποφέρετε από ημικρανίες εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε περισσότερο μαγνήσιο στη διατροφή σας, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ημικρανιών. Η έλλειψη σε αυτό το μέταλλο μπορεί να ευθύνεται για τις ημικρανίες. Μάλιστα, σχετική έρευνα δείχνει ότι όσοι έχουν χαμηλότερα επίπεδα μαγνησίου έχουν ημικρανίες συχνότερα.
Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η ανεπάρκεια του αλλάζει την επεξεργασία του πόνου και την απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών και ενθαρρύνει την συσσώρευση αιμοπεταλίων, τα οποία παίζουν ρόλο στην εμφάνιση ημικρανιών.
Αν και τα συμπληρώματα μαγνησίου είναι μια επιλογή, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας για σας καθοδηγήσει του πριν πάρετε ένα κάποιο συμπλήρωμα.
Ακόμα πιο εύκολο είναι να προσπαθήσετε να αυξήσετε την πρόσληψη τροφών πλούσιων σε μαγνήσιο, όπως αμύγδαλα, σπανάκι και μαύρα φασόλια.
Επίσης, η ριβοφλαβίνη (Β2) – που βρίσκεται σε τρόφιμα όπως τα αυγά, ο σολομός, το στήθος κοτόπουλου, τα αμύγδαλα, το σπανάκι – μπορεί επίσης να βοηθήσει.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Journal Neurology το επιβεβαιώνει, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι που λάμβαναν 400 χιλιοστόγραμμα την ημέρα είχαν 50 τοις εκατό λιγότερους πονοκεφάλους από εκείνους που δεν έπαιρναν.