Πώς μπορεί ο καφές να επιδράσει στο βάρος σας;

Ο μαύρος καφές – χωρίς ζάχαρη- είναι πολύ χαμηλός σε θερμίδες και μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε ένα υγιές βάρος.

Ο καφές είναι χαμηλός σε θερμίδες

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, πρέπει να δημιουργήσετε ένα έλλειμμα θερμίδων. Μπορείτε να το κάνετε αυτό είτε αυξάνοντας τη φυσική σας δραστηριότητα είτε καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες. Ένας εύκολος τρόπος για να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων είναι να επιλέξετε ροφήματα με χαμηλότερες θερμίδες. Στην περίπτωση αυτή ίσως δεν υπάρχει καλύτερο ρόφημα από τον καφέ. Για παράδειγμα, η αντικατάσταση μόνο 1 φλιτζανιού (240 ml) ενός ροφήματος με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες με ζάχαρη με την ίδια ποσότητα σκέτου καφέ μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους πάνω από 1,9 κιλών  σε διάστημα 6 μηνών. Από μόνος του, ο καφές είναι ένα ρόφημα πολύ χαμηλό σε θερμίδες. Συγκεκριμένα, 1 φλιτζάνι (240 ml) παρασκευασμένου καφέ έχει μόνο 2 θερμίδες.

Η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό

Η καφεΐνη είναι ένα φυσικό διεγερτικό που βρίσκεται συνήθως στον καφέ, το τσάι και τα αναψυκτικά. Ανά μερίδα, ο καφές συνήθως περιέχει την υψηλότερη ποσότητα καφεΐνης από αυτά τα τρία ροφήματα.

Ένα φλιτζάνι (240 ml) καφέ προσφέρει περίπου 95 mg καφεΐνης. Ωστόσο, η περιεκτικότητα του καφέ σε καφεΐνη ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του, το στυλ ψησίματος και την προετοιμασία. Η καφεΐνη μπορεί να ενισχύει το μεταβολισμό σας, ο οποίος προσδιορίζει το πόσες θερμίδες καίει το σώμα σας κάθε μέρα. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η καφεΐνη περιλαμβάνεται σε πολλά συμπληρώματα απώλειας βάρους.

Η καφεΐνη μπορεί να μειώσει την όρεξή σας

Η καφεΐνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της όρεξής σας. Η όρεξη ελέγχεται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως η σύνθεση των θρεπτικών συστατικών των γευμάτων, οι ορμόνες και τα επίπεδα δραστηριότητας σας. Η κατανάλωση καφέ με καφεΐνη μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της ορμόνης της πείνας που λέγεται γκρελίνη. Ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν ότι απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Πώς να πίνετε καφέ χωρίς να παχύνετε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσετε τον καθημερινό σας καφέ χωρίς να παχύνετε. Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να αποφύγετε να προσθέτετε υπερβολική ζάχαρη στον καφέ σας. Η ζάχαρη υπάρχει και σε πολλές κρέμες και προπαρασκευασμένα latté. Πολλοί άνθρωποι προσθέτουν επιπλέον ζάχαρη ή υγρά γλυκαντικά, όπως σιρόπια απευθείας στο φλιτζάνι τους.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης ενώ παράλληλα προσθέτετε γεύση στον καφέ σας:

  • Ρίξτε λίγη κανέλα .
  • Χρησιμοποιήστε γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, γάλα καρύδας ή μισό-μισό.
  • Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα ενός φυσικού γλυκαντικού χωρίς θερμίδες, όπως η στέβια.
  • Προσθέστε μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας.
  • Λιώστε σε ένα μικρό τετράγωνο μαύρης σοκολάτας υψηλής ποιότητας .

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Μέλι μανούκα κατά της τερηδόνας (και όχι μόνο)

Με μια ματιά στα χαρακτηριστικά του μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί το αρωματικό αυτό μέλι είναι τόσο δημοφιλές παγκοσμίως.

Ο ρόλος-κλειδί των πεποιθήσεων για το βάρος

Μια μελέτη διαπιστώνει ότι εκείνοι που πιστεύουν ότι το βάρος τους είναι εκτός ελέγχου, έχουν λιγότερο υγιή Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), κάνουν φτωχότερες διατροφικές επιλογές και αναφέρουν χαμηλότερα επίπεδα προσωπικής ευημερίας.

Ποια τρόφιμα επιτρέπεται να πωλούνται στα σχολεία

Σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις 707/2016 (ΦΕΚ Β’ 2091), Υ1γ/2013 (ΦΕΚ Β 2135) και 941/2022 (ΦΕΚ Β’ 5183), στα σχολικά κυλικεία, καντίνες (σταθερές), επιτρέπεται να πωλούνται, τα παρακάτω προϊόντα