Τα οικονομικά χρέη οδηγούν σε κατάθλιψη

Τα χρέη πιστωτικών καρτών και οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί οδηγούν στην εμφάνιση συμπτωμάτων κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Αμερικανοί ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία από περίπου 8.500 ενήλικες παραγωγικής ηλικίας, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη δομή της οικογένειάς τους, την εκπαίδευση, το ιστορικό απασχόλησης, την υγεία, το εισόδημα, τα περιουσιακά στοιχεία και το χρέος.

Το 79 % αυτών είχαν κάποια βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη οφειλή.  Ωστόσο, μόνο το βραχυπρόθεσμο χρέος των νοικοκυριών συνδέθηκε έντονα με αύξηση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Επιπλέον, η σχέση ήταν πιο σαφής στους άγαμους άνδρες και γυναίκες, στους ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης και σε αυτούς με χαμηλό επίπεδο μόρφωσης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να διαπιστώσει κατά πόσον οι επιπτώσεις μπορεί να αντιστραφούν και αν η μείωση του βραχυπρόθεσμου χρέους μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία είναι η πρώτη που εξετάζει τις επιπτώσεις των διάφορων τύπων χρέους σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων, δημοσιεύτηκαν στο «Journal of Family and Economic Issues».

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πρόγραμμα δωρεάν παροχής ελαστογραφίας ήπατος σε ηλικιωμένους ασθενείς ακριτικών περιοχών

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» πρόκειται να υλοποιήσει το πρόγραμμα παροχής δωρεάν εξετάσεων ελαστογραφίας ήπατος «Αξίζω να Γνωρίζω Plus», δίνοντας έμφαση σε άτομα άνω των 65 ετών,

Η «Βόλτα της Καρδιάς μας»: Εκδήλωση του Συλλόγου Β.Ελλάδος Ατόμων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές»

Η εκδήλωση «Βόλτα της Καρδιάς μας» είναι αφιερωμένη στην ιδρύτρια του Συλλόγου «Παιδικές Καρδιές», η οποία αφιέρωσε τη ζωή της μέχρι την τελευταία της πνοή, στην στήριξη των ατόμων με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Το συμβατικό αντιγριπικό εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο χωρίς συνταγή από τις αρχές Νοεμβρίου

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον αντιγριπικό εμβολιασμό έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, το οποίο, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει πως «έχει τη θεσμική αποστολή να προστατεύει και να φροντίζει την Υγεία του πληθυσμού καθώς και να λογοδοτεί στους πολίτες για κάθε ευρώ που ξοδεύει».