Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός»: Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος

Κάθε χρόνο στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» διαγιγνώσκονται περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα μελανώματος και καρκίνου του δέρματος.

Το Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» ανακατασκευάστηκε το 2018 με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο που υποδέχεται καθημερινά δεκάδες ασθενείς με δερματοογκολογικές παθήσεις.

Το Κέντρο εξειδικεύεται στη διάγνωση και θεραπεία ασθενών με καρκίνο του δέρματος, μελάνωμα ή προκαρκινικές αλλοιώσεις, συμβάλλει στην παρακολούθηση ατόμων υψηλού κινδύνου και προάγει την εκπαίδευση ασθενών, γιατρών και κοινού ως τους την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Επιπλέον, στο τμήμα διενεργούνται κλινικές μελέτες στις νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους, ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα πάνω στην επιδημιολογία, την παθογένεια και την πρόγνωση του μελανώματος.

Το Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος αποτελεί κέντρο αναφοράς για σπάνιους όγκους, για το σάρκωμα, για τους όγκους κυττάρων του Merkel και για τα δερματικά λεμφώματα.

Υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος:

-Ψηφιακή Χαρτογράφηση Σπίλων

-Συνεστιακή μικροσκόπηση (Confocal Microscopy)

-Διαγνωστικές βιοψίες

– Υπέρηχος λεμφαδένων (σε συνεργασία με το ακτινολογικό τμήμα)

-Μοριακή διάγνωση & Γενετική Συμβουλευτική

-Παρακολούθηση ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου

-Ψυχολογική υποστήριξη ασθενών

-Τρισδιάστατη απεικόνιση με το μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας VECTRA WB360. Μέσα από 92 κάμερες, οι οποίες τραβούν μια στιγμιαία φωτογραφία, το συγκεκριμένο υπερσύγχρονο μηχάνημα αποτελεί το μέλλον της Δερματολογίας και της Δερματολογικής Ογκολογίας, αφού παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθούνται όλες οι βλάβες ενός ασθενούς ταυτόχρονα, όπως και οι μεταβολές τους στον χρόνο.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι στο Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος διενεργείται Ογκολογικό Συμβούλιο, όπου μια ομάδα εξειδικευμένων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (Δερματολόγοι, Χειρουργοί, Παθολογονατόμοι, Ογκολόγοι, Ακτινοθεραπευτές) συνεδριάζουν σε εβδομαδιαία βάση προκειμένου να οριστεί η κατάλληλη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών.

Κάθε χρόνο στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» διαγιγνώσκονται περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα μελανώματος και καρκίνου του δέρματος. Το 90% των μελανωμάτων, αλλά και των υπόλοιπων μορφών καρκίνου του δέρματος, εάν διαγνωστούν έγκαιρα μπορούν να θεραπευτούν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς , είναι αναγκαίο να απευθυνόμαστε τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο στο δερματολόγο για σπιλογράφημα και χαρτογράφηση των σπίλων του σώματος μας. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε αλλαγές στο δέρμα μας όπως, τον εντοπισμό μιας πληγής που δεν επουλώνεται, την εμφάνιση ενός νέου σπίλου ή την αλλαγή στα όρια, το μέγεθος, τη διάμετρο ή στο χρώμα του, επισκεπτόμαστε άμεσα το δερματολόγο.

Νοσοκομείο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ» –  Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος Τηλέφωνο: 210 – 7265000   https://syggros-hospital.gr/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νάγια Νικολοπούλου: «Η θετική σκέψη είναι το καλύτερο φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας»

Νάγια Νικολοπούλου: «Το χαμόγελο και η αισιοδοξία, το αποτελεσματικότερο φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας»

Asthma Control Test: Πόσο σωστά διαχειρίζεστε το άσθμα σας;

Μέσα από την εφαρμογή ενός απλού τεστ μπορείτε να διαπιστώσετε εσείς και ο γιατρός σας, εάν τα συμπτώματα του άσθματός σας είναι καλά ελεγχόμενα.

«Μην μένεις μόνος. Συνδέσου!»: Καμπάνια ενημέρωσης για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) επέλεξε να τιμήσει την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας με μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης για τα άτομα που διαγιγνώσκονται με την χρόνια αυτή νόσο.