Η κύστη ωοθήκης μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη;

Γράφει ο Χάρης Χ. Χηνιάδης, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, Εξειδικευμένος Γυναικολόγος στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Υποβοήθησης της Αναπαραγωγής Be-Live

Γυναίκες, οι οποίες μένουν έγκυες έπειτα από εξωσωματική γονιμοποίηση ενδέχεται να εμφανίσουν κάποια κύστη στις ωοθήκες τους. Εάν η κύστη ωοθήκης τείνει να αυξάνει σε μέγεθος όσο προχωρά η εγκυμοσύνη, τότε μπορεί να γίνει αναρρόφησή της. Κατά τη διαδικασία αυτή, η γυναίκα παραμένει ξύπνια και ο ιατρός φροντίζει τόσο για την ασφάλειά της όσο και του εμβρύου.

Είναι, επίσης, πιθανό η κύστη ωοθήκης μιας εγκύου να υποχωρήσει από μόνη της, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκληθούν επιπλοκές. Για αυτό, ο υπέρηχος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την έγκαιρη διάγνωση και έλεγχο της κύστης.

Ο Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Χάρης Χηνιάδης εξειδικεύεται στη Γυναικολογική Ενδοσκοπική Χειρουργική και την Εξωσωματική Γονιμοποίηση. Ο ιατρός είναι διπλωματούχος Ρομποτικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής (Strasbourg, France) και Μαιευτικού – Γυναικολογικού Υπερηχογραφήματος. Παράλληλα, παρουσιάζει πολυετή εμπειρία στη χειρουργική και μη χειρουργική αντιμετώπιση κύστεων ωοθήκης φροντίζοντας για τη διασφάλιση της γυναικείας γονιμότητας.

Μη ξεχνάτε να πραγματοποιείτε τον καθιερωμένο γυναικολογικό έλεγχο. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα σας απασχολεί!

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Κατανοώντας την επίδραση της αφρικανικής σκόνης στην υγεία

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία συνιστά στα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος: 12 Σημαντικές ερωτήσεις για το άσθμα

Το άσθμα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος του αναπνευστικού. Συνεπώς ο ορισμός του υποδηλώνει ότι δε θεραπεύεται. Χάρη στην κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή όμως μπορεί να ελεγχθεί με επιτυχία.

Πασχαλινό τραπέζι: Πώς να το απολαύσετε χωρίς συμπτώματα καούρας και δυσπεψίας

Ο Μανώλης Συμβουλάκης, Γαστρεντερολόγος και Δ/ντής Β’ Γαστρεντερολογικής Κλινικής ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση της καούρας και της δυσπεψίας στο Πασχαλινό τραπέζι.