Μπορεί η μουστάρδα να εμποδίσει την ανάπτυξη μικροβίων; Οι ερευνητές απαντούν καταφατικά
Ορισμένες μελέτες έχουν βρει ότι το αιθέριο έλαιο μουστάρδας έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην παρεμπόδιση της ανάπτυξης ορισμένων τύπων επιβλαβών βακτηρίων.
Σύμφωνα με μια εργαστηριακή μελέτη, το αιθέριο έλαιο λευκής μουστάρδας μείωσε την ανάπτυξη πολλών στελεχών βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των Escherichia coli, Staphylococcus aureus και Bacillus cereus.
Μια άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε και πάλι σε εργαστήριο συνέκρινε τα αντιβακτηριακά αποτελέσματα αιθέριων ελαίων όπως η μουστάρδα, το θυμάρι και η μεξικάνικη ρίγανη έναντι παθογόνων βακτηρίων. Όπως διαπιστώθηκε το αιθέριο έλαιο της μουστάρδας ήταν το πιο αποτελεσματικό σε σύγκριση με τα υπόλοιπα.
Επιπλέον, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το αιθέριο έλαιο μουστάρδας μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη ορισμένων τύπων μυκήτων και μούχλας. Ωστόσο, επειδή τα περισσότερα στοιχεία περιορίζονται σε πειραματικές μελέτες που έγιναν στο δοκιμαστικό σωλήνα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για να προσδιοριστεί πώς το αιθέριο έλαιο μουστάρδας μπορεί να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία.