Η Χορταστική αλλά απλή στην προετοιμασία, γεμιστή γλυκοπατάτα με μαύρα φασόλια, λάχανο και σάλτσα χούμους είναι ένα φανταστικό μεσημεριανό 5 συστατικών σε ένα γεύμα!
Υλικά
1 μεγάλη γλυκοπατάτα, τριμμένη
¾ φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια σε κονσέρβα, ξεπλυμένα
¼ φλιτζάνι χούμους
2 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τρυπήστε τη γλυκοπατάτα παντού με ένα πιρούνι.
Αφήστε τη στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτεί, 7 έως 10 λεπτά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, πλύνετε το λάχανο και στραγγίστε το.
Τοποθετήστε σε μια μέτρια κατσαρόλα. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε φασόλια. Προσθέστε μια ή δύο κουταλιές της σούπας νερό αν η κατσαρόλα είναι στεγνή. Συνεχίστε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αχνίσει το μείγμα 1 με 2 λεπτά.
Βήμα 3
Ανοίξτε τη γλυκοπατάτα και προσθέστε από πάνω το μείγμα λάχανου και φασολιών.
Συνδυάστε με το χούμους και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μικρό πιάτο. Προσθέστε επιπλέον νερό όσο χρειάζεται για να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Περιχύστε το dressing χούμους πάνω από τη γεμιστή γλυκοπατάτα.
Τα οφέλη
Τα ευρήματα μελέτης που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση American Journal of Physiology – Endocrinology And Metabolism δείχνουν ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο, όπως η γλυκοπατάτα συμβάλλουν στην επιτυχή ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.