Γλυκοπατάτα με χούμους και φασόλια κατά της υπέρτασης

Η Χορταστική αλλά απλή στην προετοιμασία, γεμιστή γλυκοπατάτα με μαύρα φασόλια, λάχανο και σάλτσα χούμους είναι ένα φανταστικό μεσημεριανό 5 συστατικών σε ένα γεύμα!

Υλικά

1 μεγάλη γλυκοπατάτα, τριμμένη

¾ φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια σε κονσέρβα, ξεπλυμένα

¼ φλιτζάνι χούμους

2 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τρυπήστε τη γλυκοπατάτα παντού με ένα πιρούνι.

Αφήστε τη στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτεί, 7 έως 10 λεπτά.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, πλύνετε το λάχανο και στραγγίστε το.

Τοποθετήστε σε μια μέτρια κατσαρόλα. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε φασόλια. Προσθέστε μια ή δύο κουταλιές της σούπας νερό αν η κατσαρόλα είναι στεγνή. Συνεχίστε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αχνίσει το μείγμα 1 με 2 λεπτά.

Βήμα 3

Ανοίξτε τη γλυκοπατάτα και προσθέστε από πάνω το μείγμα λάχανου και φασολιών.

Συνδυάστε με το χούμους και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μικρό πιάτο. Προσθέστε επιπλέον νερό όσο χρειάζεται για να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Περιχύστε το dressing χούμους πάνω από τη γεμιστή γλυκοπατάτα.

Τα οφέλη

Τα ευρήματα μελέτης που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση American Journal of Physiology – Endocrinology And Metabolism δείχνουν ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο, όπως η γλυκοπατάτα συμβάλλουν στην επιτυχή ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ομελέτα με μπρόκολο

Αυτή η ομελέτα με μπρόκολο είναι γευστική και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Μπορείτε να τη σερβίρετε με ψωμί, αν θέλετε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα για πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Κριθαρότο λαχανικών

Φτιάξτε ένα απολαυστικό και υγιεινό κριθαρότο λαχανικών. Η ποσότητα των υλικών αντιστοιχεί σε 3 μερίδες

Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες

Αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσετε. Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες, στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι.