Δόντια: 5 προβλήματα και η αντιμετώπισή τους

Τα απρόοπτα και επείγοντα προβλήματα στα δόντια, μπορεί να παρουσιαστούν οπουδήποτε. Ακόμα και στις διακοπές. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να «ξεμπερδέψετε» με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Πονόδοντος, ξεκόλλημα στεφάνης, αιμορραγία ούλων κοκ, είναι καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να σας συμβούν στα πιο ακατάλληλα μέρη και τις πιο ακατάλληλες ώρες. Αφού εφαρμόσετε τις πρώτες βοήθειες επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας,  προκειμένου να  εκτιμήσει και να αντιμετωπίσει την κατάστασή σας. Η χειρουργός-οδοντίατρος, ειδικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική, Δέσποινα Κωστομοίρη, μας καθοδηγεί, ανάλογα με το πρόβλημα.

Πονόδοντος

Τοποθετήστε ψυχρά επιθέματα και, αν δεν βοηθήσουν, κάντε πλύσεις με χλιαρό νερό. Απομακρύνετε τα υπολείμματα τροφών από την περιοχή που πονάει και πάρτε κάποιο αναλγητικό.

Ξεκόλλημα στεφάνης ή γέφυρας

Χρησιμοποιήστε μια συγκολλητική ουσία οδοντιατρικής χρήσης, που μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο, για να κολλήσετε τη γέφυρα ή τη στεφάνη.

Αιμορραγία ούλων

Κάντε πλύσεις στόματος με ζεστό αλατόνερο και φροντίστε να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο αμέσως.

Σπάσιμο δοντιού

Πάρτε αναλγητικά και τοποθετήστε στο δόντι που έχει μείνει οδοντικό κερί (θα το βρείτε στα φαρμακεία) ή τσίχλα μέχρι να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο

Αιμορραγία μετά από εξαγωγή

Με καθαρή γάζα πωματίστε την περιοχή για τουλάχιστον 30-45 λεπτά. Αν η αιμορραγία συνεχίζεται τοποθετήστε ένα υγρό φακελάκι  με τσάι στην περιοχή και επικοινωνήστε με τον οδοντίατρο.

Δόντι το οποίο από χτύπημα βγήκε από την γνάθο

Ξεπλύντε το δόντι από το αίμα με γάλα ή κρύο νερό, επανατοποθετήστε το στη γνάθο και συγκρατήστε το με ελαφριά πίεση μέχρι να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο. Αν δεν μπορείτε να το τοποθετήσετε στη θέση του βάλτε το σε φυσιολογικό ορό (το αγοράζουμε από το φαρμακείο) ή κρατήστε το στο στόμα σε επαφή με σάλιο. Η επίσκεψη στον οδοντίατρο πρέπει να είναι άμεση.

Κακοσμία

Βουρτσίστε με οδοντόκρεμα με έντονη γεύση τα δόντια, τα σημεία επαφής με τα ούλα, τη γλώσσα και τον ουρανίσκο και χρησιμοποιήστε νήμα για τον καθαρισμό των μεσοδόντιων διαστημάτων.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Riviera shopping  for a good cause στις 6 Ιουνίου

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στον μοναδικό χώρο του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, σας περιμένουμε όλους, από τις 12.00 μέχρι τις 20.00, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, μέσα από το ξεχωριστό event Riviera Shopping for a Goοd Cause!

Εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Εορταστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος  (31 Μαΐου) πραγματοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας που είχε την έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας.

Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Τα πρώτα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται αιφνίδια και είναι δυνατόν να υποχωρήσουν ακόμη και χωρίς θεραπεία μετά από μερικές ημέρες ή εβδομάδες.