«Το Αλλεργικό Παιδί και οι Εξελίξεις»: Πανελλήνιo Συνέδριο του Κολλεγίου Αλλεργιολογίας

Το Κολλέγιο Αλλεργιολογίας, υπό την αιγίδα της Αλλεργιολογικής Μονάδας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Το Αλλεργικό Παιδί και οι Εξελίξεις – State of the Art», στις 15-18 Φεβρουαρίου 2024, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγκριτοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τα νεότερα δεδομένα και τις θεωρίες που διαμορφώνουν τις σύγχρονες αλλεργιολογικές κλινικές πρακτικές αιχμής, με ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Κολλεγίου Αλλεργιολογίας:

«Δεν υπάρχει πλέον καμία (επιστημονική) αμφιβολία ότι αν δεν καταφέρουμε να τηρήσουμε μέχρι το 2030 τις υποσχέσεις της Συνθήκης του Παρισιού, ο πλανήτης μας θα μπει σε ανεπίστρεπτη τροχιά κλιματικής αποσταθεροποίησης που θα διαρκέσει εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Μετά τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες του περασμένου καλοκαιριού, αρχίζουμε να νοιώθουμε (στο ελάχιστο) τι σημαίνει πρακτικά αυτό. Όσοι από εμάς έζησαν εποχές αφθονίας και υποσχέσεις ενός καλύτερου μέλλοντος, θα μιλούν γι’ αυτές με νοσταλγία. Τι όμως θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές;

Όσοι ασχολούνται με τις αλλεργίες έχουν την τύχη και την ατυχία να βλέπουν και να αντιμετωπίζουν πρώτοι τις επιπτώσεις της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής, δεδομένου ότι οι αλλεργικοί ασθενείς είναι υπερευαίσθητοι, αντιδρούν δηλαδή ακόμα και σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις ενός ρυπαντή. Οι δύο βασικοί άξονες αντιμετώπισης που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη και άλλοι οργανισμοί, είναι η προσπάθεια μείωσης των επιπτώσεων (mitigation) και η προσαρμογή (adaptation).

Ως επαγγελματίες υγείας με ασθενείς με υπερευαισθησίες έχουμε την υποχρέωση να βελτιστοποιήσουμε τις θεραπείες μας, να επιτείνουμε τα όποια μέτρα πρόληψης έχουν δείξει αποτελεσματικότητα, αλλά παράλληλα να πρωτοστατήσουμε σε όλες τις κοινωνικές διεργασίες που είναι απαραίτητες για να σώσουμε τον πλανήτη. Στο State-of-the-Art, θα προσπαθήσουμε κάθε ομιλία, κάθε συζήτηση, να έχει μια τέτοια κατεύθυνση».

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στο συνέδριο δωρεάν εδώ: https://bit.ly/3CISLpv

Η εγγραφή για τα Κλινικά Φροντιστήρια και τα Πρακτικά Σεμινάρια έχει κόστος 30€, ανά φροντιστήριο. Στο συνέδριο θα χορηγηθούν μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Δείτε το επιστημονικό πρόγραμμα εδώ: https://bit.ly/3W6hLOn

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

ΕΟΦ: Αποσύρεται παρτίδα του Physiomer Baby

Σε ανάκληση παρτίδας του προϊόντος Physiomer Baby αμπούλες μίας χρήσης για ρινικό καθαρισμό και υγιεινή των βλεφάρων, προχωρεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα χορηγηθούν τα φάρμακα υψηλού κόστους την περίοδο του Πάσχα

Τον κατάλογο με τα 79 φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία δεν θα είναι διαθέσιμα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα δημοσιοποίησε με ανακοίνωση του ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ : Ένα βήμα πριν την επίλυση χρόνιων προβλημάτων ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. με στελέχη του ΕΟΠΥΥ, με σκοπό την κατάθεση και υλοποίηση προτάσεων της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ απέναντι στα προβλήματα συνταγογράφησης και αξιολόγησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων Σακχαρώδη Διαβήτη.