Μπορεί η γιόγκα να με βοηθήσει στον πονοκέφαλο;

Η γιόγκα είναι μια μέθοδος που συνδυάζει την ανατολίτικη φιλοσοφία με τη γυμναστική και επιδρά τόσο σε σωματικό όσο και διανοητικό επίπεδο. Πέρα από τα υπόλοιπα οφέλη που έχει για το σώμα μας μπορεί να ανακουφίσει και από τον πονοκέφαλο…

Η γιόγκα έχει τις ρίζες της στην Ινδία πριν από περίπου 2000 χρόνια και η φήμη της εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα από σωματικές και ασκήσεις αναπνοής και τεχνικές χαλάρωσης, συμβάλλει στην ισορροπία του οργανισμού και τη εξασφάλιση της υγείας.

Υπάρχουν διάφορα είδη γιόγκα όπως η power γιόγκα, asana γιόγκα που βασίζονται στη σωματική άσκηση ή η ράντζα γιόγκα που βασίζεται στο διαλογισμό. Ανεξάρτητα από το είδος που θα επιλέξετε θα αποκομίσετε αρκετά οφέλη. Η γιόγκα θεραπεύει αυξάνοντας τα αποθέματα του «πράνα» δηλαδή της ζωτικής ενέργειας του οργανισμού.

Τι υποστηρίζουν οι έρευνες

Στο πλαίσιο μιας μελέτης του 2014 οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η συχνότητα και η ένταση του πονοκεφάλου μειώθηκε σε άτομα που έκαναν γιόγκα μαζί με το τακτικό θεραπευτικό σχήμα που ακολουθούσαν για την αντιμετώπιση της ημικρανίας.

Αυτοί οι συμμετέχοντες παρουσίασαν επίσης βελτίωση στον τόνο του πνευμονογαστρικού, νεύρου. Ακόμη, η γιόγκα βελτίωσε την καρδιακή ισορροπία. Διαταραχές στο αυτόνομο νευρικό σύστημα και στη ρύθμιση του κυκλοφορικού συστήματος συνδέονται με ημικρανίες. Εάν αποκατασταθεί η ισορροπία των συγκεκριμένων συστημάτων, η πιθανότητα ημικρανίας μειώνεται.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

3 μπαχαρικά που αποδεδειγμένα μειώνουν τον πόνο

Ορισμένα μπαχαρικά δεν προσδίδουν μόνο γεύση στο φαγητό. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι έχουν και αναλγητική δράση.

Ο διαλογισμός βελτιώνει την προσαρμοστικότητα

Ορισμένες τεχνικές διαλογισμού μπορούν να «απελευθερώσουν» τους ανθρώπους από την αυστηρότητα και την ακαμψία και να τους βοηθήσουν να λειτουργούν με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Ολλανδία.

Τι είναι το Theta Healing

Είναι αλήθεια  ότι οι διάφορες ιδέες που πιστεύουμε σαν αληθινές και χρησιμοποιούμε σαν βάση για τις καθημερινές μας πράξεις, αυτό που με απλά λόγια ονομάζουμε πεποιθήσεις μπορεί να καταστούν, περιοριστικές.