Κι όμως! Οι γυναίκες μπορούν να προλάβουν το Alzheimer

Μικρές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα, δείχνουν να μειώνουν την εμφάνιση της νόσου Alzheimer

Αν η ηλικία και τα γονίδια είναι οι δύο σοβαρότεροι παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση Alzheimer, το να είσαι γυναίκα είναι ο τρίτος. Μια νέα μελέτη, ωστόσο, φέρνει καλές ειδήσεις για τις γυναίκες αναφορικά με τον τρόπο που μπορούν να μειώσουν τον αυξημένο κίνδυνο.

Πρόκειται για εξατομικευμένες παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής (άσκηση, διατροφή, ύπνος) που βάσει της έρευνας αποδίδουν καλύτερα στον γυναικείο πληθυσμό.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη παρουσίασαν βελτιωμένους βιοδείκτες σε όλες τις κλίμακες κινδύνου σχετικές με το Alzheimer και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η μελέτη ενισχύει – σύμφωνα με τον καθηγητή Νευρολογίας του Harvard και επικεφαλής της έρευνας Ρούντι Τάνζι  «την ανάγκη για μελέτες που θα προβλέπουν την γνωστική πορεία σε γηράσκουσες γυναίκες». Η νέα μελέτη ξεκίνησε να παρακολουθεί και ένα υποσύνολο ατόμων με οικογενειακό ιστορικό Alzheimer οι οποίοι θα αφομοιώσουν όλες τις εξατομικευμένες συστάσεις ζωής σε μια υπομελέτη (Comparative Effectiveness Dementia and Alzheimer’s Registry) βάθους δεκαετίας.

ΠΗΓΗ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALZHEIMER ΑΘΗΝΩΝ

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Καρκίνος Μαστού: Οι ανανεωμένες οδηγίες προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου στις ΗΠΑ

Η Ομάδα Εργασίας Προληπτικής Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε πρόσφατα ανανεωμένες κατευθυντήριες οδηγίες προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση, σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

«Δικαιώματα στην Πράξη»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την καθολική πρόσβαση στην Υγεία

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας και η ΑΜΚΕ Cohesion Network 2gether (Co2gether), παρουσίασαν το νέο καινοτόμο έργο «Δικαιώματα στην Πράξη: Προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων ασθενών στην Ελλάδα».