Το αιθέριο έλαιο που καταπραΰνει τη βρογχίτιδα

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μυρτιάς, αυτού του κατεξοχήν μεσογειακού φυτού, είναι γνωστές από την αρχαιότητα.

Η υψηλή περιεκτικότητα της μυρτιάς σε τανίνες και ευκαλυπτόλη προσδίδουν στο φυτό αυτό αντισηπτικές ιδιότητες κατά ορισμένων αναπνευστικών παθήσεων. Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες βοηθούν στον καθαρισμό των αεραγωγών και στην ανακούφιση της συμφόρησης των πνευμόνων.

Χάρη στις αποχρεμπτικές, βλεννολυτικές και αντιβηχικές ιδιότητες της, η μυρτιά ανακουφίζει και καταπραΰνει λοιμώξεις του αναπνευστικού ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα όπως βρογχίτιδα, άσθμα, ιγμορίτιδα, κρυολόγημα, γρίπη, χρόνιο βήχα καπνιστών. Πολλές μελέτες επιστημόνων έχουν αναδείξει την μακροπρόθεσμη θετική επίδραση της μυρτιάς σε ασθενείς με βρογχίτιδα και άλλες χρόνιες λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Η μυρτιά έχει αποδειχθεί αποτελεσματική και στην αντιμετώπιση της φυματίωσης. Αυτό οφείλεται στην επίδραση της ευγενόλης, μιας ουσίας με ισχυρές αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες, καθώς και των πτητικών αιθέριων ελαίων που έχουν τα φύλλα της μυρτιάς.

Τα περισσότερα αιθέρια έλαια πρέπει να αραιώνονται πριν την χρήση τους. Σε ένα μπολ με ζεστό νερό προσθέστε 1-2 σταγόνες αιθέριου ελαίου μυρτιάς και εισπνεύστε βαθιά για λίγα λεπτά.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Μια σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη στην παιδική ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου των ενηλίκων

Τα παιδιά που έως την ηλικία των δύο ετών αρρώστησαν από σοβαρή λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού, όπως πνευμονία ή βρογχίτιδα...

Φυσικές θεραπείες για τα «σκασμένα» χέρια

Αποκτήστε λεία και απαλά χέρια, εφαρμόζοντας σπιτικά προϊόντα, που φτιάξατε με τα χεράκια σας για τα χεράκια σας

Φυσικοί τρόποι να διώξετε το άγχος

φυσικοί τρόποι να διώξετε το άγχος