Σεμινάρια για εφήβους που νόσησαν με καρκίνο και για τις οικογένειές τους

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ – Ενημέρωση για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία», σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Νάνσυ Ψημενάτου, Ιδρύτρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μαθήματα Ζωής», διοργανώνει προγράμματα σεμιναρίων (workshops) για εφήβους που νόσησαν με καρκίνο και για οικογένειες παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο με κύριο θέμα “ Κοιτάζοντας μπροστά”.

Πρόγραμμα σεμιναρίων για εφήβους

Συναισθήματα και η διαχείρισή τους – Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 10:00-13:00

Συντροφικότητα, σεξουαλικότητα και οικειότητα– Σάββατο 1 Οκτωβρίου, 10:00 – 13:00

Εικόνα σώματος – Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 10:00 – 13:00

Πρόγραμμα σεμιναρίων για οικογένειες παιδιών και εφήβων με καρκίνο

Πώς συνεχίζουμε τώρα; – Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, 18:00 – 21:00

Και αν μου έχει μείνει τραύμα; – Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 18:00 – 21:00

Δηλώστε συμμετοχή στο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVuAFjmBIvtrNUZEXrmis_TNCDCFjIYRN36McQA_x-TMv2pA/viewform?usp=sf_link

Η συμμετοχή στα προγράμματα σεμιναρίων είναι δωρεάν.

Το «Καρκινάκι» δημιουργήθηκε αποκλειστικά από γονείς που τα παιδιά τους πάσχουν από καρκίνο, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στην ενημέρωση του κοινού για τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο αλλά και για να υποστηριχθούν οι οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την ασθένεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα παιδί νοσεί καθημερινά από καρκίνο στην Ελλάδα. Το «Καρκινάκι» αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες για την στήριξη των οικογενειών παιδιών με καρκίνο.

«ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ – Ενημέρωση για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία»

www.karkinaki.gr

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή  10201 για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων. Αποστολή της Γραμμής 10201 είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Ι.Ο.ΑΣ.: Συμβουλές για ασφαλείς εορταστικές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς και ευχάριστες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή με την μοτοσικλέτα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Κρίσεις πανικού: Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων

Εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού έχει πάθει έστω για μια φορά στην ζωή του κάποια κρίση πανικού. Όσο τρομακτική κι αν είναι μια κρίση πανικού, η κατανόηση των συμπτωμάτων βοηθά στην αποτελεσματική διαχείρισή της.