Σκεφτείτε (το) καλά, χάστε κιλά!

Η διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να νιώθουμε ευεξία και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε το σώμα και το μυαλό σας σε άριστη κατάσταση.

Αρκετές μελέτες δείχνουν την παχυσαρκία ως παράγοντα κινδύνου για την έκπτωση των νοητικών μας λειτουργιών. Η παχυσαρκία μπορεί πραγματικά να προκαλέσει αλλαγές στα γονίδια που σχετίζονται με τη μνήμη στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας αρνητικά τη μνήμη, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Η παχυσαρκία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αντίσταση στην ινσουλίνη και φλεγμονή, δύο καταστάσεις που και οι δύο μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον εγκέφαλο. Στο πλαίσιο μιας σχετικής μελέτης στην οποία συμμετείχαν 50 άτομα μεταξύ 18 και 35 ετών διαπιστώθηκε ότι ένας υψηλότερος δείκτης μάζας σώματος συσχετίζεται με σημαντικά χειρότερη απόδοση στα τεστ μνήμης.

Η παχυσαρκία συνδέεται, επίσης, με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ, μιας προοδευτικής εξέλιξης νόσου που καταστρέφει τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Καρκίνος Μαστού: Οι ανανεωμένες οδηγίες προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου στις ΗΠΑ

Η Ομάδα Εργασίας Προληπτικής Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε πρόσφατα ανανεωμένες κατευθυντήριες οδηγίες προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση, σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

«Δικαιώματα στην Πράξη»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την καθολική πρόσβαση στην Υγεία

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας και η ΑΜΚΕ Cohesion Network 2gether (Co2gether), παρουσίασαν το νέο καινοτόμο έργο «Δικαιώματα στην Πράξη: Προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων ασθενών στην Ελλάδα».