Οι φροντιστές των ανοϊκών ασθενών αποτελούν συχνά τους «κρυφούς ασθενείς» της νόσου. Οι υψηλές απαιτήσεις φροντίδας των ασθενών με άνοια επιδρούν στην υγεία των φροντιστών, επηρεάζουν τη συμμετοχή τους σε κοινωνικές & επαγγελματικές δραστηριότητες, περιορίζουν τον ελεύθερο χρόνο τους, κλονίζουν την κοινωνική τους θέση και απειλούν την οικονομική τους ασφάλεια.

Η παραμονή του ασθενούς στον Ξενώνα Βραχείας Νοσηλείας για την Άνοια της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ» αποτελεί σημαντική βοήθεια για τους φροντιστές, ιδιαίτερα όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν έκτακτες δικές τους ανάγκες που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της φροντίδας, όπως ασθένεια του φροντιστή ή απουσία του επαγγελματία βοηθού.

Σκοπός του Ξενώνα είναι η ανακούφιση των φροντιστών και της οικογένειας από την επιβάρυνση που προκαλεί η συνεχής ενασχόληση με τον ασθενή και η παραμονή των ασθενών σε ένα περιβάλλον υψηλής προστασίας και εξειδίκευσης.

Ο Ξενώνας διαθέτει 10 κλίνες. Το χρονικό διάστημα φιλοξενίας δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 30 ημέρες, και καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες τόσο των ασθενών, όσο και των φροντιστών τους. Ο ασθενής μπορεί να κάνει χρήση της φιλοξενίας περίπου 2 – 3 φορές ετησίως.

Το προσωπικό του Ξενώνα Βραχείας Νοσηλείας για την άνοια, είναι εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση της άνοιας και η υψηλή αναλογία νοσηλευτών – ασθενών διασφαλίζει την ποιότητα και την ασφάλεια της παρεχόμενης φροντίδας.

Όλες οι υπηρεσίες του Ξενώνα παρέχονται εντελώς δωρεάν.

Ποια είναι η διαδικασία ώστε να φιλοξενηθεί ο ασθενής στον ξενώνα για την άνοια;

-Ο φροντιστής κάνει αίτημα για φιλοξενία.

-Εξετάζεται ο ασθενής στα εξωτερικά ιατρεία σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, εκτιμάται νευροψυχολογικά και εξετάζεται κλινικά από τον ιατρό του κέντρου.

-Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη φιλοξενία του ασθενούς, αποφασίζεται το χρονικό διάστημα της φιλοξενίας του.

-Ενημερώνεται ο φροντιστής για τις διαδικασίες που χρειάζεται να μεσολαβήσουν μέχρι την εισαγωγή (π.χ. εμβόλιο για τη γρίπη) και για τα αναγκαία ρούχα και υλικά που πρέπει να έχει μαζί του κατά την εισαγωγή.

-Την ημέρα της εισαγωγής, ο φροντιστής υπογράφει το συμβόλαιο διαμονής του ασθενούς στην κλινική.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ»

Τηλ.210-8235050, 2108235620  https://www.nstr.gr/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πως να αποφύγουμε τα παιδικά ατυχήματα το Πάσχα

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» μας δίνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγουμε τα παιδικά ατυχήματα το Πάσχα.

ΕΦΕΤ: Τι να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Σύμφωνα με τις συστάσεις του ΕΦΕΤ, κατά την περίοδο του Πάσχα οι καταναλωτές είναι σημαντικό να δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των τροφίμων ώστε να ελαχιστοποιείται η επικινδυνότητα των τροφιμογενών νοσημάτων και η σπατάλη των τροφίμων.

Κέντρο Παιδιού και Εφήβου: 6 podcast για ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου δημιούργησε έξι ηχητικά αρχεία τύπου podcast, με στόχο  την καλλιέργεια δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων.