Ποιος είναι πιο επιρρεπής στην απιστία;

Η απάτη είναι για τους περισσότερους συνώνυμο της προδοσίας και η προδοσία ανοίγει πληγές, οι οποίες -εκτός του ότι είναι επώδυνες- είναι και πολύ δύσκολο να κλείσουν. Προκειμένου να προστατεύσετε (κατά το δυνατό) τον εαυτό σας, δείτε ποιοί είναι οι πιο επιρρεπείς στην απιστία και λάβετε τα κατάλληλα μέτρα.

Οι «κολλημένοι» με τα social media

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, σε χρήστες του twitter, όσο πιο συχνά χρησιμοποιούσε ένα άτομο το Twitter, το πιο συχνά υπήρχαν συγκρούσεις στη σχέση, με αποκορύφωμα την απάτη, το χωρισμό και το διαζύγιο. Η διάρκεια της σχέσης δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στα αποτελέσματα, καθώς τα ζευγάρια που ήταν μαζί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα βίωσαν τις ίδιες επιπτώσεις με τα ζευγάρια που ήταν μαζί για πολλά χρόνια. Ανάλογα ευρήματα είχαν προκύψει και από προηγούμενες μελέτες για τους χρήστες του Facebook.

Οι άντρες των οποίων η ηλικία τελειώνει σε 9

Όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the Natural Academy of Science, οι άντρες των οποίων η ηλικία τελειώνει σε ( 9 19, 29 ή 39),  είναι πιο πιθανό να απατήσουν τη σύντροφό τους. Αυτό συμβαίνει γιατί περνούν μια «κρίση ηλικίας», καθώς νιώθουν πως μπαίνουν σε μια άλλη δεκαετία και σε μια άλλη φάση στη ζωή τους, με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη ανασφάλεια και είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία.

Αυτοί  που έχουν ήδη απατήσει

Όσο και να θέλετε να συγχωρήσετε την απιστία και να προχωρήσετε τη σχέση σας, η επιστήμη προτείνει να το ξανασκεφτείτε. Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αλαμπάμα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που υπήρξαν άπιστοι σε μια σχέση είναι πιο πιθανό να απιστήσουν ξανά και να είναι άπιστοι και στην επόμενη σχέση.

Οι πλουσιότεροι άνδρες και οι φτωχότερες γυναίκες

Όσον αφορά στους πλουσιότερους άντρες δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Η έκπληξη εδώ είναι ότι οι φτωχές γυναίκες είναι πιο πιθανό να απατήσουν σε σύγκριση με τις πλουσιότερες συνομηλίκους τους. Αν και οι εξηγήσεις ποικίλλουν, ορισμένοι εξελικτικοί βιολόγοι πιστεύουν ότι οι γυναίκες με χαμηλό εισόδημα απατούν με την ελπίδα να ανέβουν στη γενετική (ή οικονομική) κλίμακα, προς όφελος των παιδιών τους.

Οι εξαρτημένοι από το σύντροφο

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, διαπίστωσαν ότι τα άτομα που παρουσίασαν σχέση εξάρτησης με το σύντροφο ή τη σύντροφό τους και «έτρεμαν» στην ιδέα του χωρισμού, είναι πιο επιρρεπή στην απιστία, λόγω ανασφάλειας. Τα άτομα αυτά, φαίνεται πως με βάση τις εμπειρίες τους, από τα παιδικά κιόλας χρόνια, έχουν δημιουργήσει έναν χαρακτήρα που φοβάται την εγκατάλειψη και την απογοήτευση.

 

Οι γυναίκες που προσποιούνται οργασμό

Οι γυναίκες που προσποιούνται οργασμό είναι πιο πιθανό να απατήσουν το σύντροφό τους και μάλιστα οι πιθανότητες αυξάνουν κάθε φορά που αδυνατούν να φτάσουν σε οργασμό, σύμφωνα με βρετανική μελέτη. Οι ερευνητές εξηγούν ότι, είναι λογικό οι γυναίκες αυτές να είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία, καθώς το γεγονός ότι προσποιούνται οργασμό σημαίνει ότι είναι στην πραγματικότητα ανικανοποίητες.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Τι είναι επιτέλους αυτό τo mindfulness….και γιατί το χρειαζόμαστε

Ποιος από εμάς δε θα ήθελε να βρει έναν τρόπο να εξορίσει το άγχος από τη ζωή του; Αυτός ο τρόπος, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, φαίνεται πως υπάρχει.

Πως θα κόψετε τις κακές (συναισθηματικές) συνήθειες

Από το να κρατάτε κακίες, μέχρι το να μην μπορείτε να πείτε όχι, οι κακές συναισθηματικές συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τα επίπεδα του άγχους σας, ακόμη και να σας οδηγήσουν στην κατάθλιψη.

Σε λειτουργία το πρώτο Κέντρο Δωρεάν Ψυχολογικής Υποστήριξης Εργοδοτών και Εργαζομένων στην Αθήνα

Το πρώτο Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων, το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν, μετά από ραντεβού, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι τους και τα μέλη των οικογενειών τους προκειμένου να λαμβάνουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας εγκαινίασαν, πρόσφατα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και ο φορέας «Θάλπος-Ψυχική Υγεία».