4 θεραπείες που φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα

Εφαρμόζονται για να αναβαθμίσουν την εμφάνιση, όμως μπορεί να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι θεραπείες ομορφιάς έχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται.

Η επιθυμία να λειάνετε την επιδερμίδα σας ή να λευκάνετε τα δόντια σας μπορεί να σας παρασύρει και να τα τρίψετε παραπάνω από όσο πρέπει, προκειμένου να πετύχετε το στόχο σας. Ωστόσο, όταν είναι ακραίες, ορισμένες πρακτικές ομορφιάς μπορεί να έχουν «άσχημες» συνέπειες, όπως κατεστραμμένα ούλα, ξηρή επιδερμίδα ή εύθραυστα μαλλιά. Παρακάτω θα βρείτε 4 περιποιήσεις ομορφιάς που λειτουργούν καλύτερα με μέτρο καθώς και τιπς για να διορθώσετε οποιαδήποτε ζημιά έχετε ήδη κάνει.

  1. Απολέπιση

Το scrub προσώπου μπορεί να δώσει στο δέρμα σας μια υγιή λάμψη, αλλά ο υπερβάλλοντας ζήλος ή η πολύ συχνή χρήση μπορεί να αφαιρέσει το επιφανειακό προστατευτικό στρώμα του δέρματος, αφήνοντάς το ξεφλουδισμένο και κατακόκκινο. Για να αντισταθμιστεί η κατάσταση αυτή, το δέρμα υπερπαράγει έλαια και έτσι επιδεινώνονται τα προβλήματα που προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε.

Άμεση ανακούφιση: Εφαρμόστε  κρέμα υδροκορτιζόνης 1% για να καταπραΰνετε τη φλεγμονή. Χρησιμοποιήστε καθαριστικό και ενυδατικό προϊόν χωρίς άρωμα και αποφύγετε τα προϊόντα με ερεθιστικά συστατικά, όπως τα ρετινοειδή και τα άλφα υδροξύ οξέα.

Μακροπρόθεσμη στρατηγική: Επιλέξτε προϊόντα με λείους συνθετικούς κόκκους (αναζητήστε το πολυαιθυλένιο στην κορυφή της λίστας των συστατικών), οι οποίοι είναι λιγότερο πιθανό να σχίσουν το δέρμα από τα προϊόντα με σπόρους βερίκοκου ή κελύφη καρυδιών. Κάντε ήπια απολέπιση μία φορά ή δύο φορές την εβδομάδα και όχι κάθε μέρα.

  1. Λεύκανση δοντιών

Όλα τα λευκαντικά δοντιών χρησιμοποιούν υπεροξείδιο για την απομάκρυνση των λεκέδων. Αλλά σε αντίθεση με τις διαδικασίες που ακολουθεί ο οδοντίατρος, κάνοντάς το μόνοι σας στο σπίτι μπορεί εύκολα να γίνει κατάχρηση. Αν χρησιμοποιηθεί περισσότερο από το συνιστώμενο, το υπεροξείδιο μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, καταλήγοντας σε πορώδη σμάλτο των δοντιών, ερεθισμένα ούλα και δόντια που είναι ευαίσθητα στη θερμότητα και το κρύο.

Άμεση ανακούφιση: Σταματήστε τη λεύκανση για τουλάχιστον 6 μήνες ή μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Βουρτσίστε με οδοντόπαστα που περιέχει νιτρικό κάλιο, το οποίο αποκλείει το σήμα πόνου που στέλνουν τα δόντια σας στον εγκέφαλό σας. Απλώστε φθοριούχο οδοντόκρεμα πάνω στα δόντια σας και αφήστε τη κατά τη διάρκεια της νύχτας να δράσει. Το φθόριο βοηθά στην αποκατάσταση της απώλειας σμάλτου, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των αποδυναμωμένων δοντιών.

Μακροπρόθεσμη στρατηγική: Περιορίστε τη λεύκανση στο σπίτι σε μία φορά κάθε 6 μήνες και για όχι περισσότερο από 20 ημέρες. Αποφύγετε τα τρόφιμα και ποτά με χρωστικές ουσίες, όπως η ντομάτα και το κόκκινο κρασί. Αν είστε λάτρης του καφέ ή του τσαγιού, προσθέστε γάλα ή κρέμα. Όσο λευκότερο είναι το ποτό σας, τόσο το λιγότερο λεκιάζει τα δόντια.

  1. Απόξεση ποδιών

Η ελαφρόπετρα ή η λίμα ποδιών είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για την απομάκρυνση της νεκρής επιδερμίδας και των κάλων. Αλλά το πολύ βαθύ τρίψιμο μπορεί να σας προκαλέσει επιρρέπεια σε λοιμώξεις και ευαισθησία. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε ξυράφι, καθώς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από το κόψιμο του δέρματος, των φλυκταινών (φουσκάλες) και των κάλων.

Άμεση ανακούφιση: Αν το δέρμα αιμορραγεί, εφαρμόστε ένα τοπικό αντιβιοτικό και καλύψτε την περιοχή με έναν επίδεσμο. Αποφύγετε το πεντικιούρ μέχρι την επούλωση του τραύματος.

Μακροπρόθεσμη στρατηγική: Οι πορώδεις ελαφρόπετρες του εμπορίου, αποτελούν γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων, οπότε καλύτερα να επιλέξετε μία ξύστρα από ανοξείδωτο χάλυβα που  μπορεί να αποστειρωθεί. «Καθαρίστε» το ανώτερο στρώμα του δέρματος των πελμάτων σας στο ντους. Το νερό βοηθά να χαλαρώσει το νεκρό δέρμα και έτσι είναι πιο εύκολο να αφαιρεθεί. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια λοσιόν με άλφα υδροξύ οξέα, τα οποία επιβραδύνουν την συσσώρευση νεκρών κυττάρων και, κατά συνέπεια, ελαχιστοποιείται η ανάγκη για ξύσιμο.

  1. Προϊόντα μαλλιών για όγκο

Τα μους, τζελ και σπρέι για όγκο μπορεί να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά ακριβώς σε αυτό το σημείο βρίσκεται και το μειονέκτημα: Αυτό που κάνει τα μαλλιά πιο «άκαμπτα» είναι το αλκοόλ και τα βαρέα πολυμερή, που σπέρνουν τον όλεθρο για τα μαλλιά σας. Η συσσώρευση πολυμερούς επιβαρύνει τα μαλλιά, ενώ το αλκοόλ εξαλείφει την υγρασία τους.

Άμεση ανακούφιση: Μία φορά την εβδομάδα, λούστε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού, το οποίο περιέχει επιπλέον απορρυπαντικό και οξέα για τη αφαίρεση των συσσωρευμένων υπολειμμάτων, όπως το ξίδι μηλίτη.

Μακροπρόθεσμη στρατηγική: Χρησιμοποιήστε στυλιστικά κόλπα που προσθέτουν ύψος, χωρίς να απαιτείται η χρήση προϊόντος. Το πιο απλό αλλά και το πιο δημοφιλές είναι να γυρίζετε το κεφάλι σας προς τα κάτω και να στεγνώνετε τα μαλλιά σας στις ρίζες.  Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε προϊόντα styling χωρίς αλκοόλ, τα οποία περιέχουν υδατοδιαλυτά συστατικά που δεν θα βλάψουν τα μαλλιά σας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

ECDC: Προστατέψετε την υγεία σας το καλοκαίρι από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) που αυξάνονται ανησυχητικά, ειδικά μεταξύ των νέων κατά την θερινή περίοδο.

Κάπνισμα: 2 βίντεο για τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Με το μήνυμα «Η νέα γενιά έρχεται, το κάπνισμα φεύγει», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία καλεί σε συλλογική προσπάθεια για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από το κάπνισμα.

«Echoes – Αντίλαλοι»: Έκθεση φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διοργανώνει τη 2η Έκθεση Φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου με τίτλο: «Echoes – Αντίλαλοι».