«Ένα κι ένα» για το hangover

Πονοκέφαλος, ζάλη, δίψα και ανακατεμένο στομάχι έχουν μετατρέψει την επόμενη μέρα σε μαρτύριο κι εσείς μετανιώνετε  ξανά και ξανά για το «χθεσινό» ξεσάλωμα. Όμως μπορείτε να κάνετε κάτι πιο αποτελεσματικό.

Tips

  • Πιείτε πολύ νερό, χυμούς και ισοτονικά ποτά για την αποκατάσταση των βασικών σακχάρων και ηλεκτρολυτών που έχει «κάψει» το αλκοόλ.
  • Αφήστε το στομάχι σας άδειο μέχρι να πεινάσετε. Τότε προτιμήστε κάτι ελαφρύ, όπως σούπες, πουρέ, κοτόπουλο και αποφύγετε τα τηγανητά, τα τσιγαριστά και τα καρυκεύματα.
  • Τα παυσίπονα βοηθούν στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, αλλά μην κάνετε κατάχρηση, γιατί το ήπαρ είναι ήδη κουρασμένο από το μεταβολισμό του αλκοόλ.
  • Οι διαταραχές από το στομάχι βελτιώνονται με τη χρήση αντιόξινων ή ειδικών γαστροπροστατευτικών φαρμάκων.
  • Η άσκηση (ζωηρό περπάτημα, τζόκινγκ) μπορεί να βoηθήσει το σώμα να αποβάλλει το αλκοόλ και να αναρρώσει πιο γρήγορα.

Γιόγκα-θεραπεία

Στροφή της σπονδυλικής στήλης σε καθιστή θέση

Θεωρείται ιδανική άσκηση για τον καθαρισμό του ήπατος μετά το πάρτι. Οι γιόγκι υποστηρίζουν ότι στρίβοντας τη σώμα σας, το βοηθάτε να αποβάλλει το αλκοόλ, όπως ακριβώς φεύγει το νερό από μια μουσκεμένη πετσέτα όταν τη στύβουμε.

Καθίστε στο δεξί γοφό σας και φέρτε το αριστερό σας πόδι μπροστά, λυγίζοντας το γόνατο πάνω από το δεξί πόδι και πατώντας το αριστερό σας πέλμα σταθερά στο πάτωμα.

Ακουμπήστε το δεξί σας αγκώνα από την έξω μεριά του αριστερού γονάτου, σηκώνοντας το δεξί σας χέρι και πατώντας τον αντίχειρα με το δείκτη.

Τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι στο πάτωμα πίσω από την πλάτη σας. Εισπνέοντας ισιώστε τον κορμό σας κι έπειτα εκπνέοντας

Γυρίστε τον κορμό όσο μπορείτε προς τ’ αριστερά. Μείνετε σε αυτήν τη θέση μετρώντας πέντε έως οκτώ ανάσες.

Επιστρέψτε στη στάση του παιδιού κι επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Sos! Εάν εξακολουθείτε να έχετε πόνους, ναυτία, τάση για εμετό ή εμετούς θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει γαστρίτιδα, οισοφαγγίτιδα και παγκρεατίτιδα, η αντιμετώπιση των οποίων εξαρτάται από την βαρύτητά τους.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα