5 πράγματα που πρέπει να πείτε στο γυναικολόγο σας

Αισθάνεστε άβολα να αποκαλύψετε κάποια πράγματα στο γυναικολόγο σας; Κακώς! Για να σας καθοδηγήσει σωστά θα πρέπει να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες.

 

Το να αποκαλύψει μία γυναίκα στο γιατρό της με πόσους άνδρες έχει κάνει σεξ ή αν έχει κάνει έκτρωση, σίγουρα δεν είναι κάτι που θα το κάνει «ελαφρά τη καρδία». Το ίδιο ισχύει και για άλλες τέτοιου είδους πληροφορίες. Υπάρχουν όμως ορισμένες καταστάσεις, που το να μην τις γνωρίζει ο γιατρός, μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο.

 

1. Ασυνήθιστα υγρά ή/και πόνος


Ενδέχεται να έχετε μολυνθεί με κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ), όπως είναι τα χλαμύδια, ο έρπης, οι τριχομονάδες και η γονόρροια ή να οφείλονται σε κάποια βακτηριακή κολπίτιδα.

 

2. Απροσδόκητη ή βαριά αιμορραγία


Μπορεί να οφείλεται σε λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα ή άλλες καταστάσεις υγείας που πρέπει να διερευνηθούν.

 

3. Σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις


Θα πρέπει να ελεγχθείτε για ΣΜΝ ή πιθανή εγκυμοσύνη.

 

4. Επίμονο φούσκωμα, με πυελική πίεση και πόνο


Τα συγκεκριμένα συμπτώματα, όταν παρουσιάζονται μεμονωμένα, μπορεί να οφείλονται σε διάφορες καταστάσεις. Αλλά όταν εμφανίζονται μαζί, σταθερά, για δύο εβδομάδες ή περισσότερο, τότε ενδέχεται να είναι κάτι (λίγο έως πολύ) σοβαρότερο, για το λόγο αυτό και πρέπει να διερευνηθεί.

 

5. Πόνο στο σεξ


Μπορεί να έχετε αιδιοδυνία (πόνος στο αιδοίο ή στην είσοδο του κόλπου), ενδομητρίωση, οξεία ή χρόνια πυελική φλεγμονώδης νόσος ή κάποιον τραυματισμό.

 

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα