Έτσι πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας (βίντεο)

Υιοθετήστε τις παρακάτω συμπεριφορές, προκειμένου να αποκτήσετε υγιέστερο χαμόγελο το συντομότερο δυνατό. Διαφορετικά, θα αναγκαστείτε να υποστείτε τις δυσάρεστες συνέπειες.

Είναι μία από τις πρώτες υγιεινές συμπεριφορές που μάθατε, όμως πολλοί από εσάς δεν ξέρετε ακόμα να το κάνετε σωστά. Και παρόλο που είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας (τουλάχιστον έτσι όπως σας τις δίδαξαν), τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά. Δείτε τα πιο κοινά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στην υγιεινή των δοντιών τους και ποιος είναι ο σωστός τρόπος βουρτσίσματος.

Δεν χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να καθαρίζουμε τα μεσοδόντια διαστήματα με νήμα, αλλά είναι πραγματικά τόσο τραγικό αν δεν το κάνουμε; «Απολύτως ναι», απαντούν οι ειδικοί. Πολλοί άνθρωποι έχουν μια αποστροφή για το οδοντικό νήμα, αλλά υπάρχει μια πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων που υποστηρίζουν τις πρόσθετες παροχές που προσφέρει η χρήση του σε συνδυασμό με το βούρτσισμα, σε σύγκριση με το βούρτσισμα μόνο του.

Χρησιμοποιούν λάθος οδοντόβουρτσα

Μερικές φορές δεν νιώθετε τα δόντια σας πραγματικά καθαρά, παρόλο που τα έχετε βουρτσίσει. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα με σκληρές τρίχες μπορεί να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό. Οι οδοντίατροι συχνά συνιστούν τη χρήση μιας μαλακής οδοντόβουρτσας με σκοπό να αποφεύγεται η βλάβη στο σμάλτο και τα ούλα, καθώς πολλές μελέτες έχουν συνδέσει τις «σκληρές» οδοντόβουρτσες με αυξημένη φθορά του σμάλτου και υποχώρηση των ούλων.

Δεν χρησιμοποιούν φθόριο

Η λεύκανση δεν είναι το βασικό ζητούμενο στην υγιεινή των δοντιών. Είναι πιο σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η οδοντόκρεμά σας και το στοματικό διάλυμα που χρησιμοποιείτε περιέχουν φθόριο, το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση του σμάλτου των δοντιών, σύμφωνα με την Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρία.

Τα βουρτσίζουν σε λάθος στιγμή

Δεν μπορεί κανείς να δώσει συστάσεις ανάλογα με την ώρα (π.χ.  π.μ. / μ.μ). Αλλά δεν είναι και τόσο απλό να πει ότι το βούρτσισμα πρέπει να γίνεται μετά τα γεύματα. Ένα νέο σώμα της έρευνας δείχνει ότι το βούρτσισμα αμέσως μετά από ένα γεύμα, ειδικά αν αυτό που φάγαμε ήταν όξινο, κάνει πραγματικά περισσότερη ζημιά στα δόντια σας, καθώς μπορεί να ωθήσει το οξύ του γεύματος στο εσωτερικό των δοντιών σας. Γι΄ αυτό πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν βάλετε την οδοντόβουρτσα στο στόμα σας.

Εφαρμόζετε λάθος τεχνική

Ακόμα κι αν κάνετε όλα τα παραπάνω με το σωστό τρόπο, υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμόζετε λάθος τεχνική. Δείτε πώς πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας στο παρακάτω βίντεο:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/kEdPf1mCmOo” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα