Οστεοπόρωση: τα 3 κλειδιά της πρόληψης

Η οστεοπόρωση αφορά πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες. Αν δεν θέλετε να ανήκετε σε αυτή την ομάδα, που μετά τα 60 αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα υγείας που θα σας δυσκολέψει τη ζωή, τότε φροντίστε από σήμερα κιόλας για τα γερά κόκαλά σας.

Τα τρία βασικά στοιχεία της πρόληψης που συνιστούν οι ειδικοί είναι:

Φροντίστε να ασκείστε 3 με 4 φορές την εβδομάδα ή να περπατάτε τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα.

Να περιορίσετε όσο μπορείτε το κάπνισμα καθώς οι καπνιστές συνήθως χαρακτηρίζονται από ένα σωματικό και διατροφικό προφίλ, που ευνοεί την ταχεία απώλεια οστού και την εμφάνιση οστεοπόρωσης. Στο πλαίσιο σχετικής έρευνας μάλιστα είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν αυξημένο αριθμό παραγόντων κινδύνου για οστεοπόρωση σε σχέση με τους πρώην/μη καπνιστές.

Να πίνετε καθημερινά (1-2 ποτήρια) γάλα ή να τρώτε γιαούρτι και να καταναλώνετε τρόφιμα εμπλουτισμένα σε ασβέστιο.

Αποφύγετε να λαμβάνετε, χωρίς συνεννόηση με τον γιατρό σας, φάρμακα που μπορεί να επηρεάζουν τα οστά σας (π.χ. μερικά αντιόξινα, κάποια σκευάσματα για την ενδομητρίωση, ορισμένα σπασμολυτικά κλπ.).

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Οι σύγχρονες προκλήσεις για την Υγεία των Πνευμόνων: Ενημερωτική εκδήλωση από την FairLife

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση «Υγεία Πνευμόνων» από την  FairLife, κατά την οποία συζητήθηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις για την Υγεία των Πνευμόνων και την αλλαγή του επιδημιολογικού τοπίου στον καρκίνο του πνεύμονα.

Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο: «Χτίζοντας γέφυρες στην παιδιατρική αιματολογία-ογκολογία»

Το Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία υπήρξε πρωτοπόρος στην μάχη κατά του παιδικού καρκίνου. 

Πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο: Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία στην Πελοπόννησο

Το GIVMED υλοποιεί πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο στην Πελοπόννησο, με στόχο να αποκτήσουν ισότιμη πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.