Μπορεί το άγχος να μου προκαλέσει ημικρανία;

Μήπως κάθε φορά που αγχώνεστε μετά από λίγο εκδηλώνετε μια κρίση ημικρανίας; Δείτε ποια είναι η σύνδεση του άγχους σας με τις κρίσεις

Αν και το τι ακριβώς προκαλεί την ημικρανία δεν έχει τεκμηριωθεί, οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι ημικρανίες μπορεί να προκαλούνται από αλλαγές στα επίπεδα ορισμένων χημικών ουσιών στον εγκέφαλο, όπως η σεροτονίνη. Η σεροτονίνη είναι μια ουσία που βοηθά στη ρύθμιση του πόνου.

Στο πλαίσιο σχετικής μελέτης περίπου το 80% των ατόμων με ημικρανία ανέφερε ότι το άγχος είναι αυτό που αποτελεί εκλυτικό παράγοντα για τα επεισόδια ημικρανίας τους. Εκτός από το ίδιο το άγχος, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η χαλάρωση μετά από υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να αποτελεί επίσης έναν παράγοντα που μπορεί να τους πυροδοτήσει μια κρίση ημικρανίας. Κάποιοι το αποκαλούν αυτό το φαινόμενο «απογοήτευσης».

Στο πλαίσιο μελέτης του 2014 οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με ημικρανίες που παρουσίασαν μείωση του στρες από τη μια μέρα στην άλλη είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ημικρανία την επόμενη μέρα.

Εάν νομίζετε, λοιπόν, ότι το άγχος αποτελεί ένα έναυσμα για την ημικρανία για εσάς, αξίζει τον κόπο να βρείτε τρόπους να το περιορίσετε.  Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα Ημικρανίας η μείωση του στρες μπορεί να μειώσει και τα συμπτώματά της ημικρανίας.

Πως να αντιμετωπίσετε το άγχος

  • Δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης, όπως γιόγκα και βαθιές αναπνοές
  • Εντάξτε μια μορφή άσκησης όπως το ποδήλατο ή το περπάτημα στο καθημερινό σας πρόγραμμα
  • Αποφεύγετε ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη
  • Φροντίστε ώστε η διατροφή σας να είναι όσο γίνεται πιο ισορροπημένη
  • Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Δικαιώματα στην Πράξη»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την καθολική πρόσβαση στην Υγεία

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας και η ΑΜΚΕ Cohesion Network 2gether (Co2gether), παρουσίασαν το νέο καινοτόμο έργο «Δικαιώματα στην Πράξη: Προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων ασθενών στην Ελλάδα».

Πρόεδρος Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας: Ξεπερασμένη επιστημονικά η προσέγγιση Βαρτζόπουλου

Με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου για τις γυναικοκτονίες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Βασίλης Μποζίκας σε ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε την προσέγγιση του υφυπουργού Υγείας «ξεπερασμένη επιστημονικά».

ΕΟΔΥ: Αυξημένος κίνδυνος Δάγκειου πυρετού σε ταξιδιώτες σε ενδημικές χώρες του εξωτερικού

Ο ΕΟΔΥ ενημερώνει και προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης Δάγκειου πυρετού σε άτομα που ταξιδεύουν, επισκέπτονται ή διαμένουν σε χώρες του εξωτερικού όπου ενδημεί η νόσος και συνιστά συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης.