Όταν η αλλεργία μειώνει την όσφρηση

Αν υποφέρετε από αλλεργική ρινίτιδα, είναι πολύ πιθανό να έχετε μειωμένη οσφρητική ικανότητα, γιατί η μύτη σας θα είναι μάλλον βουλωμένη και θα έχετε καταρροή. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε…

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι φλεγμονή στη μύτη, η οποία προκαλείται από αλλεργική αντίδραση σε κάποια ξένη ουσία, όπως για παράδειγμα η γύρη και οι σκόνες. Οι αλλεργικές ρινίτιδες είναι πιο συχνές την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η μείωση της όσφρησης είναι παροδική και η οσφρητική σας ικανότητα θα επανέλθει μόλις περιοριστούν και τα συμπτώματα της αλλεργίας. Μακροπρόθεσμα όμως μπορεί να υπάρξουν μόνιμες επιπτώσεις στην όσφρησή σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

Καθαρίζετε τη μύτη σας από τις βλέννες, φυσώντας την απαλά. Καλύτερα είναι να φυσάτε το κάθε ρουθούνι χωριστά (κλείνετε το ένα και φυσάτε το άλλο). Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε αλατόνερο. Σε περίπτωση που η ρινική συμφόρηση κρατήσει πάνω από δύο-τρεις μέρες, ενημερώστε το γιατρό σας. Η θεραπεία περιλαμβάνει αντιισταμινικά και κορτιζονούχα φάρμακα. Σε ορισμένες περιπτώσεις ακολουθείται ανοσοθεραπεία. Αφού, δηλαδή, διαπιστωθεί σε ποιες ακριβώς ουσίες έχετε αλλεργία, ακολουθείται αγωγή με ενέσεις, χορηγώντας τον αλλεργικό παράγοντα σε μικρές ποσότητες. Η δόση αυξάνεται σταδιακά, κι έτσι ο οργανισμός συνηθίζει την ουσία που προξενεί την αλλεργία και δεν αντιδρά με την ίδια ένταση. Με τη μέθοδο αυτή οι γιατροί επιτυγχάνουν τον περιορισμό των συμπτωμάτων.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Καρκίνος Μαστού: Οι ανανεωμένες οδηγίες προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου στις ΗΠΑ

Η Ομάδα Εργασίας Προληπτικής Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε πρόσφατα ανανεωμένες κατευθυντήριες οδηγίες προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση, σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

«Δικαιώματα στην Πράξη»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την καθολική πρόσβαση στην Υγεία

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας και η ΑΜΚΕ Cohesion Network 2gether (Co2gether), παρουσίασαν το νέο καινοτόμο έργο «Δικαιώματα στην Πράξη: Προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων ασθενών στην Ελλάδα».