Πώς να διαμορφώσετε το γραφείο σας αν έχετε αρθρίτιδα

Εάν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα και η δουλειά σας απαιτεί να κάθεστε μπροστά σε έναν υπολογιστή για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, είναι σημαντικό να έχετε σωστή στάση σώματος, ενώ κάθεστε και πληκτρολογείτε.

Η οθόνη σας πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών. Διατηρήστε τα γόνατα στο ίδιο επίπεδο με τους γοφούς, χρησιμοποιώντας υποπόδιο για να σηκώσετε τα πόδια σας εάν είναι απαραίτητο. Οι καρποί σας πρέπει να φτάνουν κατευθείαν στο πληκτρολόγιό σας, χωρίς να χρειαστεί να κινηθείτε ή να σκύβετε για να φτάσετε στα πλήκτρα καθώς πληκτρολογείτε.

Προσοχή στους καρπούς σας

Οι καρποί είναι ένα από τα πιο επώδυνα μέρη του σώματος όταν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Το γραφείο σας θα πρέπει να μπορεί να σας διαθέτει τις απαραίτητες βοηθητικές λύσεις, όπως μαξιλαράκια που στηρίζουν τους καρπούς και ένα εργονομικό ποντίκι υπολογιστή. Εάν εξακολουθείτε να πονάτε χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή, ρωτήστε τον ρευματολόγο ή τον φυσιοθεραπευτή.

Υποστηρίξτε την πλάτη σας

Η σωστή στήριξη της πλάτης είναι κρίσιμη για την υγεία και την άνεση σας. Η πλάτη της καρέκλας του γραφείου σας πρέπει να έχει καμπύλη ώστε να ταιριάζει με το σχήμα της σπονδυλικής σας στήλης. Εάν ο εργοδότης σας δεν μπορεί να σας προμηθεύσει μια τέτοια καρέκλα, εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι ή μια τυλιγμένη πετσέτα στο πίσω μέρος της πλάτης σας για να διατηρήσετε τη σωστή στάση του σώματος σας.

Τηλεφωνείτε άνετα

Εάν μιλάτε συχνά στο τηλέφωνο όταν είστε στο γραφείο, μπορεί να έχετε το συνήθεια να στερεώνετε το ακουστικό ανάμεσα στο κεφάλι και τον ώμο σας. Αυτό προκαλεί τον πόνο στο λαιμό και τους ώμους σας και είναι ιδιαίτερα επιβλαβές αν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ρωτήστε εάν ο εργοδότης σας μπορεί να σας προμηθεύσει μια συσκευή που συνδέεται στον δέκτη του τηλεφώνου σας για να κρατάει στον ώμο σας. Εναλλακτικά, ζητήστε ένα ακουστικό ή μάθετε εάν μπορείτε να χρησιμοποιείτε ανοικτή ακρόαση.

Σταθείτε όρθιοι

Μερικοί άνθρωποι με ρευματοειδή αρθρίτιδα διαπιστώνουν ότι η συνήθεια να στέκονται όρθιοι για ένα μέρος της ημέρας αντί να κάθονται στο γραφείο μειώνει την πίεση από τις ευαίσθητες αρθρώσεις τους. Τα όρθια γραφεία γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα, αν και μπορεί να είναι ακριβά και ο εργοδότης σας μπορεί να επιλέξει να μην επενδύσει σε ένα από αυτά. Μερικά γραφεία, ωστόσο, μπορούν να τροποποιηθούν, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε ενώ είστε όρθιοι.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πως να αποφύγουμε τα παιδικά ατυχήματα το Πάσχα

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» μας δίνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγουμε τα παιδικά ατυχήματα το Πάσχα.

ΕΦΕΤ: Τι να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Σύμφωνα με τις συστάσεις του ΕΦΕΤ, κατά την περίοδο του Πάσχα οι καταναλωτές είναι σημαντικό να δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των τροφίμων ώστε να ελαχιστοποιείται η επικινδυνότητα των τροφιμογενών νοσημάτων και η σπατάλη των τροφίμων.

Κέντρο Παιδιού και Εφήβου: 6 podcast για ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου δημιούργησε έξι ηχητικά αρχεία τύπου podcast, με στόχο  την καλλιέργεια δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων.