Αλλεργίες: Τα καλύτερα φυσικά αντιισταμινικά

Όταν κάποιος υποφέρει  από αλλεργίες, η ανακούφιση μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. Παρόλα αυτά υπάρχουν λύσεις και μάλιστα απόλυτα ασφαλείς.

 

Εκτός από τα φάρμακα κατά των αλλεργιών που βρίσκονται στα ράφια του φαρμακείου (αντιισταμινικά), υπάρχουν και ορισμένα τρόφιμα και φυτικά εκχυλίσματα που ενδεχομένως να έχουν παρόμοια επίδραση στην παραγωγή ισταμίνης. Με το συνδυασμό φυσικών θεραπειών, φροντίδας του εαυτού σας και αποφυγή των αλλεργιογόνων (όπου είναι δυνατόν), μπορείτε να ανακουφιστείτε σε μεγάλο βαθμό από τα συμπτώματα που σας ταλαιπωρούν.

Τσουκνίδα

Είναι ένα γνωστό βότανο το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη Φυσική Ιατρική. Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα φυσικό αντιισταμινικό.  Σε σχετική μελέτη το 58 % των συμμετεχόντων ανέφεραν ανακούφιση των συμπτωμάτων τους με τη χρήση της λυοφιλιωμένης τσουκνίδας, ενώ το 69 % βαθμολόγησε ως «καλύτερα» τα συμπτώματα από ό, τι με το εικονικό φάρμακο. Την τσουκνίδα μπορείτε να τη βρείτε στο διαδίκτυο και στα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη, σε σχετική ερώτηση, απάντησαν ότι χρησιμοποιούσαν 300 mg καθημερινά.

Κερσετίνη

Πρόκειται για ένα φλαβονοειδές που βρίσκεται φυσικά σε πολλές τροφές , όπως η κάπαρη, το πράσινο τσάι, τα μήλα (η φλούδα), το κρεμμύδι, τα κόκκινα σταφύλια, τα κίτρα, η ντομάτα, το μπρόκολο και άλλα πράσινα λαχανικά. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει την αντιισταμινική δράση της. Μία από αυτές, μάλιστα, έδειξε ότι μειώθηκαν ακόμα και οι αναπνευστικές παρενέργειες σε αρουραίους, με τη μείωση της φλεγμονώδους απόκρισης στους αεραγωγούς. Μπορείτε να αγοράσετε κερσετίνη ως συμπλήρωμα ή να καταναλώνετε περισσότερες απ? τις τροφές που την περιέχουν.

Βρομελίνη

 Είναι ένα πρωτεϊνολυτικό ένζυμο, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στον ανανά, αλλά μπορείτε να το βρείτε και σε μορφή συμπληρώματος. Λέγεται ότι είναι αποτελεσματική στη θεραπεία της αναπνευστικής δυσχέρειας και της φλεγμονής που σχετίζεται με αλλεργίες. Μια μελέτη προτείνει τη λήψη μεταξύ 400-500 mg τρεις φορές την ημέρα.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ένα φυσικό αντισταμινικό, το οποίο μπορείτε να το βρείτε σε πολλά φρούτα και λαχανικά, καθώς επίσης και σε μορφή συμπληρώματος. Επειδή δεν έχει παρενέργειες και είναι μη τοξικό, είναι μια ασφαλής λύση για τη θεραπεία του «μπουκώματος» και άλλων δυσάρεστων συμπτώμάτων των εποχικών αλλεργιών. Οι ειδικοί προτείνουν τη λήψη τουλάχιστον 2 g την ημέρα για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ενώ τα τρόφιμα ως πηγές αντιισταμινικών είναι φυσικά και ασφαλή, στην περίπτωση των συμπληρωμάτων θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά στην πηγή απ’ την οποία θα τα προμηθευτείτε, κυρίως αν πρόκειται να τα πάρετε από το διαδίκτυο. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από τη χρήση τους.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

3 μπαχαρικά που αποδεδειγμένα μειώνουν τον πόνο

Ορισμένα μπαχαρικά δεν προσδίδουν μόνο γεύση στο φαγητό. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι έχουν και αναλγητική δράση.

Ο διαλογισμός βελτιώνει την προσαρμοστικότητα

Ορισμένες τεχνικές διαλογισμού μπορούν να «απελευθερώσουν» τους ανθρώπους από την αυστηρότητα και την ακαμψία και να τους βοηθήσουν να λειτουργούν με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Ολλανδία.

Τι είναι το Theta Healing

Είναι αλήθεια  ότι οι διάφορες ιδέες που πιστεύουμε σαν αληθινές και χρησιμοποιούμε σαν βάση για τις καθημερινές μας πράξεις, αυτό που με απλά λόγια ονομάζουμε πεποιθήσεις μπορεί να καταστούν, περιοριστικές.