Τέλος στον πονοκέφαλο με βελονισμό

Αν υποφέρετε από χρόνιους πονοκεφάλους, αλλά τίποτα δεν φαίνεται να σας ανακουφίζει, ενδεχομένως ο βελονισμός να δώσει τη λύση στο πρόβλημά σας.

Ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου Duke ανακάλυψε ότι ο βελονισμός έχει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με φάρμακα όπως η ασπιρίνη στη μείωση του χρόνιου πονοκέφαλου. Στην έρευνα συμμετείχαν 4.000 ασθενείς με ημικρανία, πονοκέφαλο έντασης και άλλες μορφές χρόνιου πονοκεφάλου. Το 62% των ασθενών που υπεβλήθησαν σε βελονισμό ανέφερε ανακούφιση σε σύγκριση με το 45% των ασθενών που λάμβαναν φάρμακα.

Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει πως ο βελονισμός μπορεί να έχει αποτελέσματα στην ενίσχυση της γονιμότητας, στη μείωση του μετεγχειρητικού πόνου και στην ανακούφιση των χρόνιων πονοκεφάλων. Μπορεί επίσης να ανακουφίσει τις εξάψεις και άλλα συμπτώματα εμμηνόπαυσης ενώ αποτελεί και λιγότερο ακριβή επιλογή. Οι ασθενείς που επέλεξαν τη μέθοδο του βελονισμού δήλωσαν πως σε 5 έως 6 επισκέψεις ένιωσαν ανακούφιση από τον πονοκέφαλο, ενώ άλλοι απαλλάχτηκαν οριστικά από τις ενοχλήσεις.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή  10201 για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων. Αποστολή της Γραμμής 10201 είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Ι.Ο.ΑΣ.: Συμβουλές για ασφαλείς εορταστικές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς και ευχάριστες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή με την μοτοσικλέτα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Κρίσεις πανικού: Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων

Εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού έχει πάθει έστω για μια φορά στην ζωή του κάποια κρίση πανικού. Όσο τρομακτική κι αν είναι μια κρίση πανικού, η κατανόηση των συμπτωμάτων βοηθά στην αποτελεσματική διαχείρισή της.