Πως να σταματήσω την αιμορραγία;

Υπάρχουν δύο είδη αιμορραγίας: η εξωτερική, η οποία είναι εμφανής και συμβαίνει πάντα μετά από τραυματισμό και η εσωτερική, η οποία δεν είναι οφθαλμοφανής.

Η εσωτερική αιμορραγία μπορεί να προκύψει είτε μετά από τραυματισμό, είτε σιγά- σιγά στο εσωτερικό της κοιλιάς, του θώρακα ή του εγκεφάλου, λόγω κάποιας παθολογικής κατάστασης, όπως νοσήματα του αίματος, υψηλή πίεση ή κατάχρηση αντιπηκτικών φαρμάκων.

Η εξωτερική αιμορραγία, σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι, η εσωτερική αιμορραγία, όμως, χρήζει πάντα ιατρικής αντιμετώπισης.

Οδηγίες αντιμετώπισης εξωτερικής αιμορραγίας

  1. Ρίξτε στο τραύμα νερό και καθαρίστε προσεκτικά τα ξένα σώματα (χώματα, πετρούλες κλπ), έτσι ώστε να αποφευχθεί η μόλυνση.
  1. Βάλτε οξυζενέ, προκειμένου να απολυμάνετε και να καυτηριάσετε, κατά κάποιο τρόπο, την πληγή και στη συνέχεια άφθονο ιωδιούχο διάλειμμα.
  1. Αν το τραύμα είναι μικρό και δεν απαιτεί ράψιμο (δεν χάσκουν τα χείλη του), τοποθετήστε μερικές αποστειρωμένες γάζες και πιέστε δυνατά μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία.
  1. Δέστε το τραύμα με επίδεσμο σφιχτά, προκειμένου να αποφευχθεί η υποτροπή της αιμορραγίας.
  1. Σε περίπτωση που, παρόλα αυτά,  η αιμορραγία δεν σταματάει θα πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που το τραύμα απαιτεί ράψιμο.
  1. Αν μετά από κάποιο χτύπημα, το άτομο δεν αισθάνεται καλά και έχει ταχυκαρδία και δύσπνοια, θα πρέπει να οδηγηθεί στο γιατρό, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εσωτερικής αιμορραγίας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Riviera shopping  for a good cause στις 6 Ιουνίου

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στον μοναδικό χώρο του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, σας περιμένουμε όλους, από τις 12.00 μέχρι τις 20.00, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, μέσα από το ξεχωριστό event Riviera Shopping for a Goοd Cause!

Εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Εορταστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος  (31 Μαΐου) πραγματοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας που είχε την έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας.

Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Τα πρώτα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται αιφνίδια και είναι δυνατόν να υποχωρήσουν ακόμη και χωρίς θεραπεία μετά από μερικές ημέρες ή εβδομάδες.