Φτιάξτε μόνοι σας εύκολα και υγιεινά προϊόντα. Δείτε σήμερα πως θα φτιάξετε την δική σας σπιτική μαγιονέζα. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed
Υλικά:
1 κρόκο αυγού
1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
1 κ. γλ. ξύδι από λευκό κρασί
1 κ. γλ. μουστάρδα
1⁄4 κ. γλ. αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1️Βάζουμε σε ένα μπολ έναν κρόκο, μουστάρδα, ξίδι, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ή ραβδομπλεντερ.
2️Καθώς ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο μείγμα σε πολύ λεπτή (και αργή) ροή μέχρι να πήξει.
3️Εάν η μαγιονέζα σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό για να αραιώσει.
🫙Διατηρείτε στο ψυγείο, για έως 5 ημέρες.
Διατροφική αξία (1 κ. σούπας):
Ενέργεια: 118 kcal
Πρωτεΐνη: 0,2 g
Υδατάνθρακες: 0 g
Λιπαρά: 13,4 g – κορεσμένα: 1,8 g