Αϋπνία: 5 φυσικοί τρόποι να την αντιμετωπίσετε

Αν δεν μπορείτε να κλείσετε μάτι κάθε βράδυ δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές

 

Κάνετε ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο

Ένα χλιαρό μπανάκι θα ανεβάσει τη θερμοκρασία του σώματός σας, αλλά όταν ξαπλώσετε αυτή θα πέσει πολύ, γιατί οι μύες χαλαρώνουν και παράγουν λιγότερη θερμότητα. Ο ύπνος συνήθως ακολουθεί μετά από μια διαφορά της θερμοκρασίας του σώματος.

Γυμναστείτε

Σύμφωνα με  μελέτες η άσκηση 30 λεπτά καθημερινά φαίνεται ότι βοηθάει ανθρώπους με αϋπνίες να απολαμβάνουν ύπνο καλύτερης ποιότητας και μεγαλύτερης διάρκειας.

Πηγαίνετε αργότερα στο κρεβάτι

Δοκιμάστε να πάτε για ύπνο μία ώρα αργότερα από τη συνηθισμένη για να είστε πιο κουρασμένοι. Αν πρέπει οπωσδήποτε να κοιμηθείτε λίγο το μεσημέρι, ενδεχομένως γιατί είστε κουρασμένοι και σκοπεύετε να οδηγήσετε κάποιες ώρες, μπορείτε να φέρετε την ισορροπία αναβάλλοντας την ώρα του ύπνου ανάλογα με τις ώρες που κοιμηθήκατε μέσα στη μέρα.

Πάρτε ανάσες

Όταν ξαπλώνετε, δοκιμάστε την άσκηση μέτρησης των αναπνοών. Θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να καθαρίσετε το μυαλό σας από τυχόν σκέψεις που σας κρατούν ξύπνιους.

Μην έχετε άγχος για το αν θα καταφέρετε κοιμηθείτε

Σηκωθείτε και απομακρυνθείτε από το υπνοδωμάτιο. Η λογική είναι να καταφέρετε να διακόψετε τη σύνδεση ύπνου και στρες. Δοκιμάστε να διαβάσετε λίγο ή να κάνετε κάτι άλλο ευχάριστο αλλά και χαλαρωτικό.

 

Στην περίπτωση που οι αϋπνίες σας είναι χρόνιες, επισκεφθείτε το γιατρό σας. Αυτός μπορεί να διαγνώσει και να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα υγείας που πιθανόν συνεισφέρουν στις αϋπνίες ή να σας παραπέμψει σε ένα κέντρο ύπνου.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πώς μπορώ να ελέγξω τον σφυγμό μου;

Ο φυσιολογικός σφυγμός κυμαίνεται ανάλογα τον οργανισμό μεταξύ 60...

Πόσες ακτινογραφίες είναι ασφαλείς;

Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλόγιστα ακτινογραφίες. Η ακτινοβολία που δεχόμαστε από τις ακτινογραφίες δρα αθροιστικά στους ιστούς και επιβαρύνει μακροπρόθεσμα την υγεία μας.

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γιατρό σας

Διαβάστε τις ερωτήσεις που δεν πρέπει να ξεχάσετε να...