Η δίαιτα προκαλεί νεύρα

Αν κάνετε δίαιτα, είναι πιο πιθανό να είστε μερικές φορές οξύθυμοι σε σύγκριση με τα άτομα που μπορούν να φάνε ό,τι τους αρέσει.

Η προσπάθεια να έχετε τον αυτοέλεγχο όσον αφορά στο φαγητό μπορεί να οδηγήσει σε επιθετική συμπεριφορά προς τους άλλους ανθρώπους, υποστηρίζει μια νέα μελέτη που έγινε στο Λονδίνο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα είναι πιο πιθανό να προτιμούν ταινίες με πιο επιθετικό σενάριο. Ήταν, επίσης, πιθανότερο να δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον, όταν βλέπουν θυμωμένες εκφράσεις του προσώπου, ενώ εξέφρασαν μεγαλύτερο ερεθισμό σε ένα μήνυμα που χρησιμοποιούνταν για να τους πείσει να αλλάξουν τις συνήθειές τους στο θέμα της άσκησης. Ο David Gal και η Wendy Liu από το Northwestern University της Καλιφόρνια δήλωσαν: «Ξεκινήσαμε την έρευνα, εξετάζοντας κατά πόσον η προσπάθεια για αυτοέλεγχο μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε ένα ευρύ φάσμα θυμωμένης συμπεριφοράς και επιθετικών προτιμήσεων, στη συνέχεια, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου τέτοιες συμπεριφορές είναι αρκετά λεπτεπίλεπτες».

«Η έρευνα έχει δείξει ότι η άσκηση αυτοελέγχου αυξάνει τις πιθανότητες οι άνθρωποι να συμπεριφερθούν επιθετικά προς τους άλλους και τα άτομα που κάνουν δίαιτα είναι γνωστό ότι είναι οξύθυμα και πιο επιρρεπή στον θυμό» υποστήριξε η David Gal.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που επέλεξαν να φάνε ένα μήλο, αντί για μια σοκολάτα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν ταινίες με θέμα τον θυμό και την εκδίκηση.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Οι τροφές που δυναμώνουν το μυαλό

Προσθέτοντας ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής μπορείτε να βοηθήσετε το μυαλό σας να «αντισταθεί» στην ηλικία σας, σύμφωνα με μελέτη.

7 αντιφλεγμονώδεις τροφές που βοηθούν στην ψωρίαση

Παρόλο που δεν υπάρχει συγκεκριμένη «διατροφή για την ψωρίαση», ορισμένα τρόφιμα μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή που προκαλεί τις εξάρσεις.

Καφεΐνη: Σύμμαχος ή εχθρός της κακής διάθεσης;

Μας «ανεβάζει» τελικά ή μας «ρίχνει»; Η απάντηση είναι σημαντική μιας και οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα φλιτζάνι καφέ.