Η δίαιτα προκαλεί νεύρα

Αν κάνετε δίαιτα, είναι πιο πιθανό να είστε μερικές φορές οξύθυμοι σε σύγκριση με τα άτομα που μπορούν να φάνε ό,τι τους αρέσει.

Η προσπάθεια να έχετε τον αυτοέλεγχο όσον αφορά στο φαγητό μπορεί να οδηγήσει σε επιθετική συμπεριφορά προς τους άλλους ανθρώπους, υποστηρίζει μια νέα μελέτη που έγινε στο Λονδίνο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα είναι πιο πιθανό να προτιμούν ταινίες με πιο επιθετικό σενάριο. Ήταν, επίσης, πιθανότερο να δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον, όταν βλέπουν θυμωμένες εκφράσεις του προσώπου, ενώ εξέφρασαν μεγαλύτερο ερεθισμό σε ένα μήνυμα που χρησιμοποιούνταν για να τους πείσει να αλλάξουν τις συνήθειές τους στο θέμα της άσκησης. Ο David Gal και η Wendy Liu από το Northwestern University της Καλιφόρνια δήλωσαν: «Ξεκινήσαμε την έρευνα, εξετάζοντας κατά πόσον η προσπάθεια για αυτοέλεγχο μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε ένα ευρύ φάσμα θυμωμένης συμπεριφοράς και επιθετικών προτιμήσεων, στη συνέχεια, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου τέτοιες συμπεριφορές είναι αρκετά λεπτεπίλεπτες».

«Η έρευνα έχει δείξει ότι η άσκηση αυτοελέγχου αυξάνει τις πιθανότητες οι άνθρωποι να συμπεριφερθούν επιθετικά προς τους άλλους και τα άτομα που κάνουν δίαιτα είναι γνωστό ότι είναι οξύθυμα και πιο επιρρεπή στον θυμό» υποστήριξε η David Gal.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που επέλεξαν να φάνε ένα μήλο, αντί για μια σοκολάτα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν ταινίες με θέμα τον θυμό και την εκδίκηση.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η Μεσογειακή Διατροφή είναι μια υγιεινή δίαιτα που καλύπτει όλες τις θρεπτικές ανάγκες του οργανισμού

Διαβάστε τι αναφέρει για τη μεσογειακή διατροφή η Καλλιόπη Γεωργακούλη επίκουρη  καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η σωστή διατροφή είναι στο δικό σου χέρι

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι ενημερώθηκαν για τη σωστή διατροφή & 120 έκαναν λιπομέτρηση στη δράση μας στο Σύνταγμα Γιατί (και) η σωστή διατροφή #EinaiStoDikoSouXeri 

Μεσογειακή διατροφή: Πώς βοηθάει στην εγκυμοσύνη πριν από τη σύλληψη

Οι γυναίκες που ακολουθούν μια μεσογειακού τύπου διατροφή στα χρόνια πριν μείνουν έγκυες, διατρέχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν διαταραχές υπέρτασης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης