«Δικαίωμά μου»: Έγκυρη πληροφόρηση για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο από το Κ.Ε.Φ.Ι.

Η εξυπηρέτηση και η υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο και η έγκαιρη ενημέρωσή τους σχετικά με τα δικαιώματά τους, αποτελεί τον βασικότερο στόχο του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, από το 2004 που δημιουργήθηκε έως και σήμερα.

Η δράση «Δικαίωμά μου – https://dikaiomamou.gr/» δημιουργήθηκε από το «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών για να προσφέρει σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά τους.

Η πληροφόρηση αφορά τα ποσοστά αναπηρίας, τους κρατικούς οργανισμούς περίθαλψης, τα φάρμακα και τις εξετάσεις, τη νομοθεσία, τα γενικά δικαιώματα των ασθενών, τον κώδικα δεοντολογίας των γιατρών, καθώς και τη σωστή διαδικασία προσέγγισης και διεκδίκησης κάθε επιμέρους δικαιώματος.

Ενότητες πληροφόρησης στο dikaiomamou.gr

-Δικαίωμα στη ζωή: Σε αυτό το τμήμα της ιστοσελίδας θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες για τη νόσο του καρκίνου και για την ποιότητα ζωής των ασθενών. Στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης  του ασθενούς είναι πολύ σημαντική η θεραπεία του ατόμου ως ολότητα και η επίδειξη ευαισθησίας απέναντι στις ανάγκες του και όχι η θεώρηση του απλώς ως ακόμη ενός φορέα μιας ασθένειας.

Δικαίωμα φροντιστών ασθενών: Σε αυτό το τμήμα της ιστοσελίδας οι φροντιστές μπορούν να βρουν αξιόπιστες πληροφορίες για την ψυχολογική τους ενδυνάμωση, τα εργασιακά τους δικαιώματα και μια ξεχωριστή κατηγορία αφιερωμένη στα βιωματικά άρθρα των ατόμων αυτών.

Δικαίωμα στη διεκδίκηση: Στην ενότητα αυτή μπορείτε να βρείτε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ασθενών. Η πληροφόρηση αφορά τα ποσοστά αναπηρίας, τους κρατικούς οργανισμούς περίθαλψης, τα φάρμακα και τις εξετάσεις, την νομοθεσία, τα γενικά δικαιώματα των ασθενών, τον κώδικα δεοντολογίας των γιατρών, καθώς και τη σωστή διαδικασία προσέγγισης και διεκδίκησης κάθε επιμέρους δικαιώματος.

Η ιστοσελίδα dikaiomamou.gr τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα δικαιώματα σας εδώ: https://dikaiomamou.gr/ & https://dikaiomamou.gr/dikaiomata-asthenon.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κοινωνική λειτουργό του Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» καθημερινά, Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 10.00π.μ.-18.00μ.μ. στο τηλέφωνο 2106468222.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Δωρεά και Διαχείριση Φαρμάκων»: Ενημερωτική Ημερίδα  του GIVMED

Η GIVMED, η μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην άμεση πρόσβαση των ανθρώπων στα φάρμακα που χρειάζονται, διοργανώνει μια ακόμη ενημερωτική ημερίδα, με θέμα «Δωρεά και Διαχείριση Φαρμάκων».

Organmeetings: Γιατί η δωρεά οργάνων μας αφορά όλους!

Τα Organmeetings είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει και υλοποιεί το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.

Οι ιατρικές εξετάσεις που είναι αναγκαίες για όλους μετά τα 50

Εάν είστε άνω των 50 ετών, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εντοπίσετε έγκαιρα πιθανά προβλήματα υγείας είναι η προληπτική φροντίδα υγείας.