Αυτοκίνητο: Ελέγξτε τα βασικά για την ασφάλειά σας

Δείτε τι πρέπει να τσεκάρετε πριν ξεκινήσετε ή πριν την επιστροφή σας από τις διακοπές του Πάσχα για να είστε ασφαλείς

Δεν χρειάζεται να γίνετε μηχανικοί για να διατηρείτε το αυτοκίνητό σας σε καλή και, κατά συνέπεια, ασφαλή κατάσταση. Αρκεί να μάθετε να ελέγχετε τα βασικά.

Το αυτοκίνητο είναι για εμάς ένας εύκολος τρόπος για να μετακινούμαστε από σημείο σε σημείο. Για κάποιους θα μπορούσε να είναι και μέσο «επίδειξης», κυρίως κατά τις παλιές καλές εποχές. Όμως καταρχήν είναι μια καλοστημένη μηχανή, η οποία χρειάζεται τακτική φροντίδα για να λειτουργεί σωστά και να μας μεταφέρει με ασφάλεια. Φροντίστε να το ελέγχετε τακτικά, καθώς έτσι, εκτός από την ασφάλειά σας μπορεί να εξοικονομήσετε και χρήματα. Οι περισσότεροι άνδρες γνωρίζουν τουλάχιστον τα βασικά. Οι περισσότερες γυναίκες, όμως, εξακολουθούν να χρειάζονται εκπαίδευση.

Βασικός έλεγχος

Λάδια: Τα λάδια του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να αλλάζονται κάθε 5000 – 7000  χιλιόμετρα. Η στάθμη του λαδιού θα πρέπει να ελέγχεται κάθε μήνα.

Κιβώτιο ταχυτήτων: Οποιαδήποτε δυσκολία στην αλλαγή των ταχυτήτων θα μπορούσε να σημαίνει πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ελέγξτε το υγρό του κάθε φορά που αλλάζετε τα λάδια. Τα χαμηλά επίπεδα υγρού θα μπορούσαν να είναι ένδειξη κάποιας διαρροής.

Ψυκτικό: Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας έχει ψυκτικό. Είναι ένα μίγμα αντιψυκτικού και νερού που διατηρεί τη θερμοκρασία του κινητήρα σας χαμηλή.

Ελέγξτε τα ελαστικά σας: Μάθετε πώς να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας και να τα διατηρείτε σωστά φουσκωμένα. Ο περισσότερος ή λιγότερος, από όσο χρειάζεται, αέρας μπορεί να είναι επικίνδυνος, ενώ επιπλέον μπορεί να κάνει το αυτοκίνητό σας να «καίει» περισσότερο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά σας έχουν αρκετό πέλμα. Αν δείτε στην επιφάνεια των ελαστικών σας οποιοδήποτε εξόγκωμα, χρειάζονται αντικατάσταση αμέσως.

Φρένα: Αν τα φρένα σας τρίζουν ή κάνουν οποιονδήποτε άλλον περίεργο θόρυβο ή αν αισθάνεστε μεγαλύτερη ή μικρότερη, από ότι συνήθως, αντίσταση όταν τα πατάτε, πρέπει αμέσως να τα ελέγξει μηχανικός.

Ζώνη ασφαλείας: Εάν οδηγείτε ένα παλιό αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι οι ζώνες ασφαλείας δεν είναι ξεφτισμένες ή γενικά κατεστραμμένες. Θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα λειτουργήσουν σε περίπτωση ατυχήματος.

Tip. Μην αμελείτε το προγραμματισμένο service.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Μην μένεις μόνος. Συνδέσου!»: Καμπάνια ενημέρωσης για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) επέλεξε να τιμήσει την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας με μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης για τα άτομα που διαγιγνώσκονται με την χρόνια αυτή νόσο. 

«Δεν καπνίζω, επιλέγω τη Ζωή!»: Ημερίδα για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, ο Σύλλογος «Κ.Ε.Φ.Ι.» διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα: «Αντικαπνιστική εκστρατεία και Καρκίνος του Πνεύμονα: Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή!».

Δήμος Αμαρουσίου: Εγκαίνια της Έκθεσης «Ελπίδα σε Δύσκολους Καιρούς» με ψηφιδωτά από ληγμένα χάπια

Τα έργα της Έκθεση, τα οποία θα εκτεθούν στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ» στο Μαρούσι, αποτελούν μια πρωτότυπη εικαστική δραστηριότητα καθώς είναι φτιαγμένα από χιλιάδες ληγμένα χάπια και κάψουλες.