Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Προετοιμαζόμαστε για το χειμώνα – Πρόληψη Υποθερμίας

Η Διεύθυνση Συντονισμού και Επικοινωνίας Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Περιφερειακών Τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Κλιματικής Αλλαγής, διοργανώνει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12.00 μ.μ. διαδικτυακή ημερίδα με θέμα “Προετοιμαζόμαστε για τον χειμώνα – Πρόληψη υποθερμίας – Πρόληψη περιφερικών βλαβών”. Την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr.Αντώνιος Αυγερινός.

Τις εισηγήσεις της Ημερίδας του Ε.Ε.Σ. θα πραγματοποιήσουν οι νοσηλεύτριες κα Ελένη Γαλανοπούλου από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων και κα Αναστασία Αρουτζίδου από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας.

Στόχος είναι η κατανόηση των περιβαλλοντικών κινδύνων, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα υγείας που μπορεί να προκύψουν, η απόκτηση γνώσεων για την σωστή αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, η διασφάλιση της διατήρησης της υγείας τους και η καλλιέργεια μιας πιο ενεργής και αποτελεσματικής ατομικής συμπεριφοράς για τον περιορισμό των επιπτώσεων αυτών των ακραίων φαινομένων.

Σημειώνεται ότι, o Eλληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο των καινοτόμων πρακτικών που εφαρμόζει, επενδύει στην υλοποίηση προληπτικών δράσεων προκειμένου να μπορεί να συνδράμει έγκαιρα και αποτελεσματικά στη διαχείριση πιθανών κρίσεων – συμβάντων. Η πρόληψη σε όλα τα επίπεδα φροντίδας, με την αποτελεσματική καθοδήγηση από τους επαγγελματίες υγείας, αποτελεί για τον Ε.Ε.Σ. πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο για τη συνέχιση της ευημερίας των πολιτών.

Τη διαδικτυακή ημερίδα θα μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν από το κανάλι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο YOUTUBE: https://www.youtube.com/@user-ln7ub1nh3w/streams .

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Δωρεά και Διαχείριση Φαρμάκων»: Ενημερωτική Ημερίδα  του GIVMED

Η GIVMED, η μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην άμεση πρόσβαση των ανθρώπων στα φάρμακα που χρειάζονται, διοργανώνει μια ακόμη ενημερωτική ημερίδα, με θέμα «Δωρεά και Διαχείριση Φαρμάκων».

Organmeetings: Γιατί η δωρεά οργάνων μας αφορά όλους!

Τα Organmeetings είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει και υλοποιεί το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.

Οι ιατρικές εξετάσεις που είναι αναγκαίες για όλους μετά τα 50

Εάν είστε άνω των 50 ετών, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εντοπίσετε έγκαιρα πιθανά προβλήματα υγείας είναι η προληπτική φροντίδα υγείας.