ΕΛΛΟΚ: Συνεχίζεται και το 2023 το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Ασθενών

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) υλοποιεί Πρόγραμμα Φιλοξενίας Ασθενών με Καρκίνο και των συνοδών τους, οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινηθούν από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας σε μεγάλα αστικά κέντρα για τη θεραπεία τους. Στόχος της ΕΛΛΟΚ είναι να περιορίσει τους κοινωνικούς και γεωγραφικούς αποκλεισμούς από την πρόσβαση στην ογκολογική θεραπεία και φροντίδα, για όλους τους ασθενείς με καρκίνο.

Το πρόγραμμα, που θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του 2023, απευθύνεται σε ογκολογικούς ασθενείς που αναγκάζονται να μετακινηθούν από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας σε μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) για τη θεραπεία τους και αντιμετωπίζουν αντικειμενικά προβλήματα εξασφάλισης στέγης. Η δράση υλοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Πειραιώς Real Estate Α.Ε.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την δωρεάν παραχώρηση έτοιμων προς χρήση επιπλωμένων και εξοπλισμένων διαμερισμάτων για τους ασθενείς και έναν/μία συνοδό τους. Αφορά κυρίως άτομα που προβλέπεται να έχουν μακροχρόνια διαμονή (δέκα και πλέον ημερών) για τις προγραμματισμένες θεραπείες και εξετάσεις τους και αντιμετωπίζουν αντικειμενικά προβλήματα εξασφάλισης στέγης.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους οι ασθενείς λαμβάνουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη από Κοινωνική Λειτουργό, η οποία υποδέχεται τα αιτήματά τους και μεριμνά για τη διασύνδεσή τους με άλλους φορείς και οργανώσεις ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Τα διαμερίσματα παραχωρούνται με προτεραιότητα και ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και την διαθεσιμότητα τους. Ο/η ασθενής, αφού έρθει σε επικοινωνία με την ΕΛΛΟΚ, θα πρέπει προ της έναρξης φιλοξενίας του/της να έχει υποβάλει ηλεκτρονικά στην ΕΛΛΟΚ όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται (μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε τα δικαιολογητικά πατώντας εδώ).

Το συνολικό διάστημα φιλοξενίας κάθε ασθενή και του/της συνοδού του/της δεν μπορεί να υπερβαίνει σε καμία περίπτωση το διάστημα της συνολικής θεραπείας του/της, όπως αυτό έχει οριστεί από τον θεράποντα ιατρό.

Από την αρχή του προγράμματος, τον Ιούνιο του 2020, μέχρι το τέλος του 2022, το Πρόγραμμα Φιλοξενίας της ΕΛΛΟΚ έχουν εξυπηρετήσει περισσότερους από 260 ασθενείς και 210 συνοδούς.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://ellok.org/hospitality-intro/, τηλεφωνικά στο 210 7710335 καθώς και στο e-mail home@ellok.org.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Στην Αίγινα το 2ο Φεστιβάλ «Τέχνη και Ψυχική Υγεία»

Το Σωματείο Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών-ΕΠΙΟΝΗ διοργανώνει το 2ο πολυθεματικό Φεστιβάλ «Τέχνη και Ψυχική Υγεία» στο όμορφο νησί της Αίγινας (Ξενοδοχείο LaLiBay), στις 24 & 25 Μαΐου 2024, με ελεύθερη συμμετοχή.

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προγράμματα κολύμβησης για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία

Για μία ακόμη χρονιά, ο Δήμος Αθηναίων δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρία να συμμετέχουν στα δωρεάν προγράμματα κολύμβησης ειδικής φυσικής αγωγής.

Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης HIV

Από τη Δευτέρα 20 ως και τη Δευτέρα 27 Μαΐου με μια επίσκεψη στο Checkpoint της Αθήνας (Πιττάκη 4, Μοναστηράκι) ή στο Checkpoint της Θεσσαλονίκης (Εγνατία 112) μπορείτε να κάνετε τεστ για HIV δωρεάν και χωρίς ραντεβού.