Κάθε πότε πρέπει να ζυγίζομαι;

Γράφει ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc – Επιστημονικός Διευθυντή nutrimed

Εάν θέλεις να ελέγξεις το βάρος σου αλλά φοβάσαι να ανέβεις στην ζυγαριά ..τότε ίσως είναι η ώρα να το ξανασκεφτείς. Και αυτό διότι τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι το τακτικό ζύγισμα είναι το συστατικό κλειδί για την αυτορρύθμιση του βάρους μας.

✅Η αυτό-παρακολούθηση του βάρους μας αποδεδειγμένα μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος, να διατηρήσουμε σε βάθος χρόνου τα κιλά που έχουμε χάσει, αλλά και να προλάβουμε την αύξηση της ζυγαριάς.
💁🏻‍♂️Η επίγνωση τους βάρους μας, μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε την πρόοδο μας, να προσδιορίσουμε τους στόχους μας και στην συνέχεια να κάνουμε τις ανάλογες προσαρμογές στην διατροφή και την καθημερινή μας άσκηση ώστε να τους πετύχουμε.

Ποιος είναι λοιπόν ο τρόπος και πόσο συχνά να ζυγιζόμαστε;

✅Εάν θέλεις να χάσεις βάρος, μπορείς να ζυγίζεσαι 1 φορά την εβδομάδα ή ακομα και καθημερινά, ανάλογα με τις ανάγκες σου.
✅Ιδανικό είναι να ζυγίζεσαι πρωινές ώρες, ή αν θέλεις μέσα στην ημέρα φρόντισε να είναι την ίδια ώρα κάθε φορά και με τις ίδιες συνθήκες (ρούχα, φαγητό, γυμναστική).
✅Η ζυγαριά που επιλέγεις θα πρέπει να είναι μία, και όχι πολλές διαφορετικές, και είναι σημαντικό να την τοποθετήσεις σωστά: όχι πάνω σε χαλί ή ανάμεσα στα πλακάκια.

👆Και πάντα να θυμάσαι:
📈Το βάρος μας αλλάζει συνεχώς κατά την διάρκεια της ημέρας: εάν φάμε λίγο περισσότερο αλατάκι, ή αν βρισκόμαστε σε μέρες περιόδου το αποτέλεσμα της ζυγαριάς μπορεί να είναι παραπλανητικό.
💁🏻‍♂️Αξιολόγησε την προσπάθεια σου σε βάθος χρόνου, και μην υποτιμάς άλλους σημαντικούς παράγοντες που σου αποδεικνύουν την πρόοδο σου!

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

ECDC: Προστατέψετε την υγεία σας το καλοκαίρι από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) που αυξάνονται ανησυχητικά, ειδικά μεταξύ των νέων κατά την θερινή περίοδο.

Κάπνισμα: 2 βίντεο για τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Με το μήνυμα «Η νέα γενιά έρχεται, το κάπνισμα φεύγει», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία καλεί σε συλλογική προσπάθεια για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από το κάπνισμα.

«Echoes – Αντίλαλοι»: Έκθεση φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διοργανώνει τη 2η Έκθεση Φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου με τίτλο: «Echoes – Αντίλαλοι».