Κάθε πότε πρέπει να ζυγίζομαι;

Γράφει ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc – Επιστημονικός Διευθυντή nutrimed

Εάν θέλεις να ελέγξεις το βάρος σου αλλά φοβάσαι να ανέβεις στην ζυγαριά ..τότε ίσως είναι η ώρα να το ξανασκεφτείς. Και αυτό διότι τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι το τακτικό ζύγισμα είναι το συστατικό κλειδί για την αυτορρύθμιση του βάρους μας.

✅Η αυτό-παρακολούθηση του βάρους μας αποδεδειγμένα μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος, να διατηρήσουμε σε βάθος χρόνου τα κιλά που έχουμε χάσει, αλλά και να προλάβουμε την αύξηση της ζυγαριάς.
💁🏻‍♂️Η επίγνωση τους βάρους μας, μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε την πρόοδο μας, να προσδιορίσουμε τους στόχους μας και στην συνέχεια να κάνουμε τις ανάλογες προσαρμογές στην διατροφή και την καθημερινή μας άσκηση ώστε να τους πετύχουμε.

Ποιος είναι λοιπόν ο τρόπος και πόσο συχνά να ζυγιζόμαστε;

✅Εάν θέλεις να χάσεις βάρος, μπορείς να ζυγίζεσαι 1 φορά την εβδομάδα ή ακομα και καθημερινά, ανάλογα με τις ανάγκες σου.
✅Ιδανικό είναι να ζυγίζεσαι πρωινές ώρες, ή αν θέλεις μέσα στην ημέρα φρόντισε να είναι την ίδια ώρα κάθε φορά και με τις ίδιες συνθήκες (ρούχα, φαγητό, γυμναστική).
✅Η ζυγαριά που επιλέγεις θα πρέπει να είναι μία, και όχι πολλές διαφορετικές, και είναι σημαντικό να την τοποθετήσεις σωστά: όχι πάνω σε χαλί ή ανάμεσα στα πλακάκια.

👆Και πάντα να θυμάσαι:
📈Το βάρος μας αλλάζει συνεχώς κατά την διάρκεια της ημέρας: εάν φάμε λίγο περισσότερο αλατάκι, ή αν βρισκόμαστε σε μέρες περιόδου το αποτέλεσμα της ζυγαριάς μπορεί να είναι παραπλανητικό.
💁🏻‍♂️Αξιολόγησε την προσπάθεια σου σε βάθος χρόνου, και μην υποτιμάς άλλους σημαντικούς παράγοντες που σου αποδεικνύουν την πρόοδο σου!

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Οι τροφές που «αδειάζουν» τις αποθήκες ασβεστίου του οργανισμού μας

Το συνολικό ποσοστό του ασβεστίου που χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία αλλά και από τις διατροφικές μας συνήθειες.

Συχνοουρία: που οφείλεται και πως αντιμετωπίζεται

Οι περισσότεροι την έχετε σίγουρα ακουστά, ενώ κάποιοι από εσάς ίσως να την έχετε ήδη βιώσει. Γνωρίζετε τι μπορεί να «κρύβεται» πίσω από το ενοχλητικό αυτό σύμπτωμα;

Αυξημένη Χοληστερόλη: η διατροφή που θα σας βοηθήσει

Γράφει ο Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc. Ιδρυτής του medNutrition.gr – Συγγραφέας