Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, δια ζώσης και online στο χώρο του Κέντρου Ημέρας, αλλά και κατ΄οίκον ή στους χώρους των φορέων.

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες είναι η πρώτη εξειδικευμένη μονάδα ψυχικής υγείας του Υπουργείου Υγείας με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Το Κέντρο, το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα (Παράσχου 23), παρέχει δωρεάν, δια ζώσης και online υπηρεσίες στο χώρο του Κέντρου Ημέρας, αλλά και κατ΄οίκον ή στους χώρους των φορέων, ύστερα από εκτίμηση των αναγκών και σε συνεργασία με τους φορείς.

Ειδικότερα, το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές ασθένειες προσφέρει:

-Πρόληψη ψυχικής υγείας των ασθενών παιδιών, εφήβων και νέων ενηλίκων και των μελών της οικογένειάς τους.

-Πρόληψη ψυχικής υγείας των παιδιών, εφήβων και νέων που βιώνουν την εμπειρία της ογκολογικής ασθένειας μέλους της οικογένειάς τους.

-Επαγγελματική ενίσχυση της θεραπευτικής ομάδας (ιατρών και νοσηλευτών) των ογκολογικών κλινικών που παραπέμπουν ασθενείς.

-Διασύνδεση των υπηρεσιών παροχής ψυχικής υγείας των ογκολογικών νοσοκομείων της Περιφέρειας Αττικής.

-Ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα ψυχοκοινωνικής ογκολογίας παιδιών, εφήβων και νέων ενηλίκων.

Το ωράριο λειτουργίας είναι  Δευτέρα έως Παρασκευή, 9π.μ – 5μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία στο τηλέφωνο: 215 215 1650 & https://kentroimeraspen.cancerhellas.org/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διήμερη Αιμοδοσία από την Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Αιμοπετάλιο»

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιμοπετάλιο» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Εκδήλωση: «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα»

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα» μας καλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για το πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα συναίνεσης, με βασικό φορέα διάδοσης τη νέα γενιά.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών–Κάπα 3: Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα 3 και το Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος διεξάγουν έρευνα με θέμα: «Άγχος, Κατάθλιψη και Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο» μετά την πανδημία COVID-19.