Μπορεί το μασάζ να μειώσει τις φλεγμονές και τον χρόνιο πόνο;

Το μασάζ αποτελεί μια διαδεδομένη τεχνική με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες

Όπως επισημαίνει στο Liveit ο χειρομαλάκτης- ηχοθεραπευτής Γιάννης Πρινιωτάκης, όταν το μασάζ γίνεται από έμπειρους και εξειδικευμένου μασέρ, τα αποτελέσματα στην σωματική και ψυχική υγεία του ατόμου είναι εντυπωσιακά και αδιαμφισβήτητα.

Γράφει ο Ιωάννης Πρινιωτάκης 

Εναλλακτικός θεραπευτής – Χειρομαλάκτης ( Masseur ) – Ηχοθεραπευτής & Ηχοπαιδαγωγός, Μουσικοθεραπευτής

https://www.massage.com.gr/

https://www.facebook.com/gpriniotakis/ 

https://www.youtube.com/channel/UCUl1df98xZVA4eSTnKfHMgg

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το μασάζ που εφαρμόζεται από εξειδικευμένους μασέρ, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συμπληρωματικές θεραπείες που χρησιμοποιούνται σήμερα. Σε ότι αφορά στα οφέλη του μασάζ για την υγεία των οστών και των αρθρώσεων, πολλοί κορυφαίοι οργανισμοί έχουν καταλήξει στο ότι το τακτικό μασάζ βοηθά αποτελεσματικα σε περιπτώσεις χρόνιων παθήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η θεραπεία μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου, της κόπωσης και άλλων συμπτωμάτων που σχετίζονται με την ινομυαλγία. Η τακτική χρήση του μασάζ για συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας οδηγεί σε βελτίωση της δυσκαμψίας, του εύρους κίνησης και της συνολικής λειτουργίας των αρθρώσεων. Με στόχο την επιβράδυνση του νευρικού συστήματος, το μασάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απελευθερώσει το άγχος και την ένταση, να προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα και να υποστηρίξει την ευεξία.

Τα σημαντικά οφέλη του μασάζ για την υγεία όμως είναι πολλά περισσότερα καθώς μασάζ :

-Ανακουφίζει τον πόνο: Σύμφωνα με την United States Bones and Joint  Initiative, οι παθήσεις των οστών και των αρθρώσεων είναι η πιο συνηθισμένη αιτία σοβαρών μακροχρόνιων πόνων και σωματικής αναπηρίας παγκοσμίως, που πλήττουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Παρόλο που το μασάζ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορεί να θεραπεύσει εξ’ ολοκλήρου αυτές τις σοβαρές παθήσεις, μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία σε όλο το σώμα, γεγονός που με τη σειρά του προσφέρει σημαντική ανακούφιση του πόνου που σχετίζεται με τέτοιες περιπτώσεις.

Προωθεί τη λειτουργικότητα: Οι άνθρωποι που πάσχουν από κοινές παθήσεις των οστών και των αρθρώσεων, όπως η αρθρίτιδα, τείνουν να χάνουν εύρος της κίνησής τους, καθώς η φλεγμονή συσσωρεύεται στις αρθρώσεις. Μέσω της χρήσης διαφόρων τεχνικών μασάζ και πιέσεων γύρω από την περιοχή της φλεγμονής, οι εξειδικευμένοι μασέρ μπορούν να βοηθήσουν στην καλυτέρευση της ροής του αίματος, στη μείωση του πόνου και τελικά στη βελτίωση του συνολικού εύρους κίνησης και λειτουργικότητας.

– Βοηθάει το κυκλοφοριακό σύστημα: Κατά την διάρκεια της μάλαξης το κυκλοφορικό σύστημα είναι το πρώτο που επωφελείται. Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται με αποτέλεσμα όλα τα όργανα να λειτουργούν καλύτερα. Η υπεραιμία που δημιουργείται θεραπεύει τις φλεγμονές, αν υπάρχουν, πριν αυτές γίνουν χρόνιο πρόβλημα στη ζωή μας. Τα αποτελέσματα της καλύτερης λειτουργίας του κυκλοφορικού είναι άμεσα, αντιληπτά μετά το τέλος της συνεδρίας.

Βοηθάει το λεμφικό σύστημα: Η λέμφος λειτουργεί καλύτερα και η απαλλαγή από τις τοξίνες είναι αδιαμφισβήτητο  γεγονός.

– Ανακουφίζει τους μυοσκελετικούς πόνους : Το μασάζ προσφέρει σημαντική ανακούφιση στους μυοσκελετικούς πόνους και τη δυσκαμψία. Βοηθάει στην καλύτερη φυσική κατάσταση και σταθεροποίηση των πόνων του αυχενικού συνδρόμου αλλά και στην γενικότερη δυσκαμψία του σώματος. Ανάλογα με την πίεση που ασκείται από τον μασέρ, απελευθερώνονται ενδορφίνες που κατευνάζουν και μειώνουν τα συμπτώματα του πόνου.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Φούσκωμα και αέρια στο έντερο: Ποια είναι τα αίτια;

Αν μας ταλαιπωρούν αέρια και φούσκωμα στο έντερο, τότε αυτό είναι ένα σήμα ότι κάτι δεν πάει καλά με το πεπτικό μας. Το πρώτο βήμα είναι να προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε τον υπαίτιο και τα επόμενα βήματα να τον αντιμετωπίσουμε.

Λεπτοσπείρωση: Κλιματική αλλαγή και πλημμυρικά φαινόμενα ευνοούν την εμφάνισή της

Σοβαρό κίνδυνο ανάπτυξης λεπτοσπείρωσης εγκυμονεί η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, εξαιτίας των λιμναζόντων υδάτων και της σήψης από τα νεκρά ζώα.

Στοματική υγεία και καρκίνος του στόματος: Γιατί είναι αναγκαία η αυτοεξέταση;

Στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στόματος καίριος ο ρόλος της αυτοεξέτασης είναι καίριος. Πρόκειται για μια σχετικά εύκολη διαδικασία η οποία είναι αναγκαίο να εφαρμόζεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα.