Το ψωμί και τα μάτια σας!

Τι αποκαλύπτει μελέτη του Πανεπιστημίου Ταφτς και τι σχέση έχει η κατανάλωσή υδατανθράκων με την όρασή σας;

Η υψηλή κατανάλωση υδατανθράκων, ειδικά επεξεργασμένων όπως: το άσπρο ψωμί, τα γλυκά και το άσπρο ρύζι δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία. Αποτελούν ωστόσο και μια από τις αιτίες της παχυσαρκίας.Όμως οι… παρενέργειες δεν σταματούν εκεί….

Σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου Ταφτς σχετίζει τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και με την εμφάνιση καταρράκτη και προβλήματα όρασης. Στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 417 γυναίκες, φάνηκε ότι όσες που κατανάλωναν πάνω από 200 γρ. υδατανθράκων την ημέρα για τουλάχιστον 14 χρόνια είχαν τις διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν καταρράκτη σε σχέση με γυναίκες που κατανάλωναν 130 γραμμάρια ημερησίως.

Τι μπορείτε να κάνετε; Καταναλώστε τουλάχιστον 3 ½ μερίδες λαχανικών και φρούτων που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, και θα μειώσετε τον κίνδυνο καταρράκτη κατά 10 με 15%. Αυτό έδειξε δεκάχρονη έρευνα του Χάρβαρντ που έγινε σε 40.000 γυναίκες.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Δυσκοιλιότητα: βοηθάει τελικά ο καφές;

Γράφει ο Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc. Ιδρυτής του medNutrition.gr – Συγγραφέας

Ποιες τροφές ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα;

Αυτές οι τροφές μπορούν στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματος και να ενισχύσουν τη γονιμότητα. Δείτε ποιες είναι…

Κάθε πότε πρέπει να ζυγίζομαι;

Γράφει ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος MSc - Επιστημονικός Διευθυντή nutrimed